Ελλαδα

Συνελήφθησαν οι «πολιτοφύλακες» που έβαλαν μετανάστες σε κλούβα

Οδηγούνται στη Δικαιοσύνη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
(Φωτογραφία Αρχείου) © ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ EUROKINISSI

Συνελήφθησαν οι «πολιτοφύλακες» στην Αλεξανδρούπολη που έβαλαν μετανάστες σε κλούβα 

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης (22/8) ο επικεφαλής της ομάδας «πολιτοφυλάκων» στον Έβρο μαζί με δύο ακόμη άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι παρανόμως συνέλαβαν και έβαλαν σε αυτοσχέδιο κλουβί μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία άτομα εντοπίστηκαν και οδηγούνται στην αστυνομία. Σε βάρος τους θα σχηματισθεί δικογραφία και την Τετάρτη, το πρωί θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πρόκειται για μέλη της ομάδας «πολιτοφυλάκων» οι οποίοι ανήρτησαν στο διαδίκτυο βίντεο με «25 κομμάτια» όπως αποκάλεσε τους 25 μετανάστες ο επικεφαλής της ομάδας.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Έβρο - Οι πολίτες "συλλαμβάνουν" μετανάστες

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί εξέταζαν με ιδιαίτερη προσοχή το οπτικό υλικό που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και σε αυτό ομάδα ανθρώπων που εμφανίζονται ως …πολιτοφύλακες έχουν «συλλάβει» μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Στο οπτικό υλικό εμφανίζεται ένα όχημα μάρκας Jeep με αριθμό πινακίδας ΕΒΝ-6006 το οποίο σέρνει ένα τρέιλερ που μοιάζει με ιδιοκατασκευή. Πρόκειται επί της ουσίας σαν ένα μεγάλο ψυγείο με ύψος περίπου ένα μέτρο.

Η πόρτα του τρέιλερ έχει έναν αυτοσχέδιο σύρτη, τον οποίο «συνεργάτης» του καμεραμάν και σχολιαστή κάποια στιγμή ανοίγει και εμφανίζονται τουλάχιστον τρεις άνδρες, να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο.

Ο άνθρωπος που τραβά το οπτικό υλικό αναφέρει μεταξύ άλλων: «Έχω μαζέψει 25 κομμάτια… Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ… την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο».

Σημειώνεται ότι στον Έβρο, κατά το παρελθόν, είχαν εμφανιστεί κάποιες ομάδες πολιτών που δήλωναν πολιτοφύλακες και «φύλακες του Συντάγματος» με αφορμή την αθρόα μετακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα δια μέσου του Έβρου.

Ήδη, οι εισαγγελικές αρχές έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις αστυνομικές υπηρεσίες αναζητώντας πληροφορίες για τα συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά και για τους μετανάστες οι οποίοι εμφανίζονται στο οπτικό υλικό.

Μάλιστα, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε δώσει εντολή να εντοπιστούν οι αποκαλούμενοι «πολιτοφύλακες» καθώς προκύπτουν νομικά θέματα σε βάρος τους, ως προς τον τρόπο ακινητοποίησης και μεταφοράς των μεταναστών.

Το βίντεο έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και ερωτήματα για τη δράση των «πολιτοφυλάκων» που εμφανίζονται να υποκαθιστούν τις Αρχές, ενώ αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα γίνει ανεκτό κανένα φαινόμενο αυτοδικίας έχει εκπέμψει η κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ