- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: «Η πυρκαγιά περνάει στον νομό Ροδόπης»
Μαίνεται για πέμπτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες
Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: «Η πυρκαγιά περνάει στον νομό Ροδόπης» - Μαίνεται για πέμπτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες
Μαίνεται για πέμπτη ημέρα η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, όπου και υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατά μήκος των χωριών δυτικά του νομού.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 58 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ συνδράμουν και 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, μιλώντας στο Mega για την πορεία του πύρινου μετώπου: «Η φωτιά πηγαίνει προς την Μαρώνεια (νομός Ροδόπης). Η φωτιά περνάει στον νομό Ροδόπης. Ο κίνδυνος παραμένει στο χωριό Κίρκη».
Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη μαίνεται για 5η ημέρα - «Εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα γης τα τελευταία 24ωρα»
Ακόμη μία δύσκολη ημέρα ξημέρωσε στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για την 5η ημέρα μάχης με τις φλόγες και το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκληθεί είναι ασύλληπτο. Την Τρίτη (22.8) οι αρχές εντόπισαν τις απανθρακωμένες σορούς 18 ανθρώπων στο δάσος της Δαδιάς, ενώ τα ξημερώματα σήμανε εκ νέου συναγερμός για την εκκένωση της Μάκρης.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο εθνοβιολόγος, Παύλος Γεωργιάδης, κάτοικος της περιοχής, περιέγραψε τα δραματικά λεπτά της εκκένωσης του σπιτιού του στη Μάκρη, μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και απέχει 70 χλμ. από το δάσος της Δαδιάς. «Εμείς λάβαμε το σήμα εκκένωσης στις 03:00 προχθές το βράδυ. Φανταστείτε στις 03:00 το πρωί σηκώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι και έφυγαν στην Αλεξανδρούπολη. Μιλάμε για εκκενώσεις περισσότερων από 10 χωριών, ανθρώπων που έχουν αφήσει τα σπίτια τους και κατευθύνονται στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα, χθες για κάποιο διάστημα ήταν κλειστή η δίοδος διαφυγής προς τα δυτικά, αυτό δημιουργεί ένα δραματικό περιβάλλον. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης τα τελευταία 24ωρα. Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής στην Αλεξανδρούπολη» δήλωσε.
O κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τα τελευταία 24ωρα έχουν οδηγήσει σε διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίοι έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ τόνισε πως υπάρχει έλλειψη πρόληψης των πυρκαγιών. «Υπάρχουν πολλές εστίες στην Ελλάδα και η ένταση της φωτιάς είναι τόσο μεγάλη και βλέπουμε ότι οι άνθρωποι είναι σε μία θέση που κυνηγούν τη φωτιά. Δεν υπάρχουν τα μέσα και οι πόροι για να βρεθούν μπροστά στη φωτιά. Όταν έχουμε δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες εστίες φωτιάς, έχουμε διάσπαση δυνάμεων. Δεν είναι μόνο διάσπαση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, αλλά στη Ροδόπη, στη Ξάνθη και στην Αθήνα. Έχουμε μία πολυδιάσπαση δυνάμεων. Από την άλλη πιστεύω ότι πρέπει να τονίσουμε την έλλειψη πρόληψης και πολιτικής προστασίας, δηλαδή άνθρωποι καλλιεργητές, εθελοντές, που θα μπορούσαν να είναι προετοιμασμένοι με υποδομές, σχέδια και πλάνα» δήλωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.