Ελλαδα

Φωτιά στη Φυλή: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

Νέα εστία πυρκαγιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Φυλή - Ξέσπασε κοντά στη μονή Κλειστών: Μήνυμα εκκένωσης του 112 προς τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Άνω Λιόσια.
Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Φυλής, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Φωτιά στη Φυλή - Ξέσπασε κοντά στη μονή Κλειστών: Μήνυμα εκκένωσης του 112 προς τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Άνω Λιόσια

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Φυλής, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας:».

Η φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα, κοντά στη μονή Κλειστών.

Ήδη έχουν σπεύσει δέκα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι πυροσβέστες.

Καίγεται έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εκκενώνονται η Χασιά και η Μονή Κλειστών

Μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Παράλληλα με τη μεγάλη μάχη στον Ασπρόπυργο, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε την ύπαρξη εστίας φωτιάς κοντά στη Μονή Κλειστών, στη Φυλή.

Εκκενώνεται η Χασιά και το μοναστήρι.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, στο σημείο σπεύδουν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα. Στην ευρύτερη περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά είναι σε χαμηλή βλάστηση για την ώρα, αλλά σε δύσβατο σημείο.

Οι διαστάσεις της φωτιάς ανάγκασαν την Πυροσβεστική να δώσει εντολή για εκκένωση της Χασιάς και της Μονής Κλειστών. Στο σημείο έχουν ήδη κινηθεί και επιχειρούν αεροσκάφη Canadair.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.