Ελλαδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μηνύματα του 112 για εκκένωση εννέα οικισμών

Καλούνται να κατευθυνθούν προς Κομοτηνή οι κάτοικοι των απειλούμενων περιοχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή τους οι κάτοικοι εννέα οικισμών - Ποιες περιοχές απειλούνται.
Εκκενώνονται 9 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης © MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή τους οι κάτοικοι εννέα οικισμών - Ποιες περιοχές απειλούνται

Εκκενώνονται 9 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Οι κάτοικοι των οικισμών Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κομοτηνή.

Μέτρα αυτοπροστασίας, όπως χρήση προστατευτικού εξοπλισμού και αποφυγή συγκεκριμένων ενεργειών, θα πρέπει να λάβουν οι πολίτες στον Έβρο κατά τη διάρκεια καθαρισμών στις πληγείσες από τις φωτιά περιοχές.

Οι πυρκαγιές, ιδιαίτερα όσες επηρεάζουν οικιστικές περιοχές, εναποθέτουν μεγάλες ποσότητες στάχτης τόσο σε εξωτερικές όσο και σε εσωτερικές επιφάνειες κτιρίων.

Η στάχτη αυτή είναι δυνατόν να περιέχει πληθώρα τοξικών ουσιών, ιδιαίτερα επιβαρυντικών για την υγεία λόγω της φύσης της καύσιμης ύλης η οποία περιλαμβάνει πληθώρα χημικών προερχόμενων κυρίως από την καύση οικιακών συσκευών, οικοδομικών υλικών και πληθώρας άλλων υλικών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής για τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λάβουν.

Όπως επισημαίνεται «είναι ιδιαίτερα σημαντική η λήψη ατομικών μέτρων προστασίας κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων καθαρισμού επιφανειών για τη προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επιπτώσεων στην υγεία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ