Ελλαδα

Σε διακριτική παρακολούθηση οι σύνδεσμοι ομάδων υπό τον φόβο αντιποίνων για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Έρευνες σε τελωνεία, AirBnb και λιμάνια

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 29χρονυ Μιχάλη Κατσουρή οδηγούνται στον εισαγγελέα
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Σε παρακολούθηση οι σύνδεσμοι των ομάδων - Εκτεταμένες έρευνες - Υπό εξέταση τα κινητά των συλληφθέντων

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των υπολοίπων Κροατών χούλιγκαν, οι οποίοι κατάφεραν και διέφυγαν της σύλληψης από τα εκτεταμένα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. Περίπου 40 άτομα αναζητούνται από τις αρχές προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων πολιτών και τις καταστροφές που προκάλεσαν σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Έρευνες σε τελωνεία, AirBnb και λιμάνια

Η εντολή που έχει δοθεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι σαφείς: Εφόδους σε ξενοδοχεία, σπίτια και χώρους συνδέσμων όπου πιθανόν να κρύβονται οι υπόλοιποι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Βαρύτητα έχει δοθεί στα λιμάνια και τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας, ενώ έρευνες γίνονται και στα νησιά του Αιγαίου, σε περίπτωση που οι ασύλληπτοι Κροάτες προσπαθήσουν να περάσουν παράνομα με σκάφη στη γειτονική Τουρκία.

Στους συνοριακούς και τελωνειακούς σταθμούς γίνεται πλήρης έλεγχος όσων επιθυμούν να βγουν από τη χώρα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μικροκαθυστερήσεις στις διελεύσεις των οχημάτων. Εκτεταμένες είναι οι έρευνες σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία ενδεχομένως να έχουν μισθώσει οι δολοφόνοι της Νέας Φιλαδέλφειας. Στα σήματα αναφέρονται τα ονόματα των ατόμων που αναζητούνται και άλλα προσωπικά τους δεδομένα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuoma3psa28h)

Εξετάζονται τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται πλήρης ανάλυση των συσκευών κινητής τηλεφωνίας των συλληφθέντων. Στόχος των αστυνομικών είναι να εντοπιστούν οι άνθρωποι που τους παρείχαν τις πληροφορίες και την καθοδήγηση από ελληνικής πλευράς. Οι Έλληνες χούλιγκαν δηλαδή που συνεργάστηκαν με τους Κροάτες δολοφόνους. Επίσης, οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν τα κινητά προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην τοποθεσία όπου βρίσκονται τα υπόλοιπα ασύλληπτα μέλη του γκρουπ των Κροατών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως οι ασύλληπτοι Κροάτες βρίσκονται εντός της χώρας καθώς οι δίοδοι εξόδου σε Αλβανία, Βουλγαρία και Τουρκία, έχουν «σφραγιστεί». Η σύλληψη τους, παραμένει προτεραιότητα για τις αρχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuomb58jr50x)

Αύριο η κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή

Την ίδια ώρα με τις απολογίες των συλληφθέντων ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, θα πραγματοποιηθεί και η κηδεία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Οι αστυνομικοί θα λάβουν έκτακτα μέτρα στο κοιμητήριο όπου αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, πέραν των συγγενών και των φίλων του 29χρονου, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν τυχόν αντεγκλήσεις και αψιμαχίες με άλλους οργανωμένους οπαδούς ομάδων.

Σε επιφυλακή για επεισόδια οπαδικής βίας στην Αττική

Οι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε συναγερμό καθώς θεωρούν ότι έχουν μπει σε μια περίοδο που πιθανόν να υπάρξει κάποια κίνηση αντεκδίκησης για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη. Η εντολή που έχει δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι η διακριτική παρακολούθηση των συνδέσμων των ομάδων ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται η υπηρεσία Αθλητικής Βίας, προσπαθώντας να έχει συνεχή ενημέρωση για τις κινήσεις οργανωμένων οπαδών.

Διαβάστε επίσης »»» «Άκουσα “αδελφέ, χτυπήθηκα”»: Συγκλονίζει η μαρτυρία φίλου του 29χρονου για τις τελευταίες του στιγμές

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ