Ελλαδα

Τρεις ανακριτές για την απολογία των 105 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Δεν έχει εντοπιστεί το όπλο του εγκλήματος με θύμα τον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι συλληφθέντες κρύβουν το πρόσωπό τους προσερχόμενοι στο γραφείο του εισαγγελέα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή - Νέα Φιλαδέλφεια: Τρεις ανακριτές για την απολογία των 105 κατηγορουμένων - Ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα

Ογκωδέστατη είναι η δικογραφία για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή και τα επεισόδια που καταγράφηκαν το βράδυ της Δευτέρας (7.8) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι 105 κατηγορούμενοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες να βρεθούν ενώπιον των τριών ανακριτών που ορίστηκαν για την απολογία τους.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια. Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα. Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuoljuj77bv5)

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων

Βαρύτατες κατηγορίες για πράξεις που συνδέονται με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης απήγγειλε χθες Τετάρτη ο Εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η δίωξη που ασκήθηκε στους συνολικά 104 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αφορά τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη δίωξη περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη, αδίκημα ωστόσο το οποίο προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη φάση της έρευνας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuolc85z9y7t)

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

  • εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)
  • ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)
  • έκρηξη (κακούργημα)
  • κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

    και τα πλημμελήματα:
  • διατάραξη κοινής ειρήνης
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)
  • παράνομη οπλοφορία
  • οπλοχρησία
  • κατοχή φωτοβολίδων

Οι συλληφθέντες, πλην ενός που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, μετήχθησαν χθες Τετάρτη με λεωφορεία και υπό ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκαν σε Τακτικούς Ανακριτές για τις απολογίες τους. Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται με έμφαση τόσο στα κινητά των κατηγορουμένων που έχουν κατασχεθεί καθώς και στις εξετάσεις γενετικού υλικού και βίντεο που εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν και τον δράστη της άγριας δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της υπόθεσης, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, πιθανότατα μαχαίρι, που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη. Ωστόσο, έχουν εντοπιστεί άλλα μαχαίρια που εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuoli639ldu9)

Αύριο η κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 17.00 το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια από οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Το θλιβερό γεγονός έκανε γνωστό η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανθή Παπακώστα στα social media.

Τρεις ανακριτές για την απολογία των 105 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Νωρίτερα, ο δήμος Ελευσίνας έκανε γνωστό πως μέχρι την κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή δεν θα πραγματοποιηθεί στην πόλη καμία αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας: «Σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του 28χρονου συμπολίτη μας Μιχάλη Κατσούρη και μέχρι την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση, στα όρια του Δήμου μας». «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στεκόμαστε στο πλευρό της, αυτές τις τραγικές στιγμές. Καλό ταξίδι, Μιχάλη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ