Ελλαδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη;

Το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίγα λουλούδια και ένα κασκόλ της ΑΕΚ στο σημείο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Νέα Φιλαδέλφεια - Δολοφονία 29χρονου: Τα στοιχεία στη διάθεση των αρχών και οι έρευνες για τον δολοφόνο του Μιχάλη

Αύριο, Τετάρτη (9.8), το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροτομή στη σορό του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, ο οποίος έπεσε νεκρός, έπειτα από μαχαιριές και χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα, από χούλιγκαν-δολοφόνους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού. Η ιατροδικαστική εξέταση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο νεκροτομείου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Ιατρικής Σχολής στο Γουδί.

Ο 29χρονος από την Ελευσίνα, βρισκόταν με την παρέα του έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και δέχθηκε, όπως εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι –οπαδοί, φίλαθλοι και απλοί πολίτες–, επίθεση από χούλιγκανς. Οι αστυνομικές αρχές απέτυχαν να έχουν πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις των χούλιγκαν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cun2ip7ez5wx)

Διατάχθηκε ΕΔΕ για την ΕΛ.ΑΣ.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε πριν από λίγο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διαπιστωθεί για ποιον λόγο οι αρμόδιες υπηρεσίες με την αστυνομική βία δεν είχαν καμία απολύτως ενημέρωση για τις κινήσεις των χούλιγκαν. Οι Κροάτες δολοφόνοι ξεκίνησαν από τη χώρα τους, εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω των Ελληνοαλβανικών συνόρων, διέσχισαν την Ιόνια οδό, κινήθηκαν επί της Πατρών-Αθηνών, βγήκαν από την Αττική οδό και πάρκαραν τα οχήματα τους, περιμετρικά του σταθμού Ειρήνη. Νωρίτερα, πιθανόν στην Αττική οδό συναντήθηκαν με τους Έλληνες χούλιγκαν, μια και που ΠΑΟ και Ντιναμό έχουν αδερφοποιηθεί, και κινήθηκαν με τα πόδια προς το τρένο.

Κανείς από την ασφάλεια του ΗΣΑΠ δεν ενημέρωσε για τη μαζική μετακίνηση των «περίεργων τύπων», οι οποίοι μόλις έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεχύθηκαν και σκόρπισαν τον θάνατο, τον πανικό και την καταστροφή.

Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι συμβαίνει κάτι όταν τα επεισόδια είχαν ήδη ξεκινήσει. Το πληροφοριακό σύστημα της Αθλητικής Βίας και των συναρμοδίων υπηρεσιών πληροφοριών «πιάστηκαν στον ύπνο», με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο νεαρός Ελευσινιώτης, να τραυματιστούν αρκετοί οπαδοί της ΑΕΚ ή απλοί περαστικοί, να υποστούν ζημιές δεκάδες αυτοκίνητα και καταστήματα περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cun2253ith1t)

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο δολοφόνος;

Ερωτηματικό παραμένει εάν ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον νεαρό φίλαθλο της ΑΕΚ βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες. Από την ανάλυση οπτικού υλικού που διακρίνεται από μακριά η αιματηρή συμπλοκή, φαίνεται πως ένας εκ των 98 συλληφθέντων, συμμετείχε πλην όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν είναι ο δολοφόνος ή ένας εκ των υπολοίπων που άνανδρα χτυπούσαν τον τραυματισμένο φίλαθλο με κλοτσιές, ρόπαλα και λοστούς ενώ αυτός βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.

Οι αναλύσεις του γενετικού υλικού, των αποτυπωμάτων και των βίντεο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όπως επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και των υπολοίπων αλλοδαπών και ημεδαπών χούλιγκαν. Πρόχειρη εκτίμηση των αρχών, ανεβάζει τον αριθμό των συμμετεχόντων σε τουλάχιστον 180 άτομα, εκ των οποίων οι περίπου 120 είναι Κροάτες.

Αρκετά από τα οχήματά τους έχουν εντοπιστεί παρκαρισμένα στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, ενώ αναλύονται κάμερες από την Αττική Οδό, καθώς και από την Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cun1kvikt741)

Στο νοσοκομείο οι τραυματίες

Οκτώ άτομα παραμένουν για νοσηλεία, φρουρούμενα, καθώς φαίνεται πως συμμετείχαν στα πρωτοφανή επεισόδια. Τουλάχιστον δύο αναμένεται να λάβουν εξιτήριο σήμερα και να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα μαζί με τους υπόλοιπους 90 συλληφθέντες που κρατούνται στα κελιά της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η δικογραφία που σχηματίζεται αυτή την ώρα, περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικών βλαβών, συνέργεια σε απόπειρα κ.λπ.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία ενημέρωσης των Κροατικών αρχών σχετικά με τον αριθμό και τα στοιχεία των συλληφθέντων, για τους οποίους έχει ζητηθεί ιστορικό προηγούμενων συλλήψεων, εάν έχουν απασχολήσει τις αρχές με άλλα αδικήματα και κυρίως στοιχεία που θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δολοφόνου και των συνεργών που οδήγησαν στον θάνατο τον άτυχο, νεαρό φίλαθλο της ΑΕΚ.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ