Ελλαδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χίο - Από αυτοκίνητο που τυλίχτηκε στις φλόγες ξεκίνησε η φωτιά

Δόθηκε εντολή για εκκένωση σε Διευχά και Κατάβαση Χίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Χίο
© Facebook/Εφημερίδα Πολίτης (politischios.gr)

Φωτιά στη Χίο: Μήνυμα εκκένωσης του 112 σε Διευχά και Κατάβαση Χίου - Ποια είναι η κατάσταση στο νησί αυτή την ώρα

Φωτιά είχε ξεσπάσει λίγο μετά τις 9 το βράδυ χτες σε δασώδη περιοχή κοντά στο χωριό Κατάβαση στη βορειοδυτική Χίο.

Φωτιά στη Χίο: Εντολή εκκένωσης σε Διευχά και Κατάβαση

Τα ξημερώματα δόθηκε προληπτικά εντολή για εκκένωση στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση Χίου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διευχά και Κατάβαση απομακρυνθείτε προς Βολισσό. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά, που καίει σε δύσβατη περιοχή, δεν απειλεί προς το παρόν κατοικημένη περιοχή. Μετά τα μεσάνυχτα η πυρκαγιά διασπάστηκε σε πολλά μέτωπα, λόγω των ανέμων και δόθηκε μάχη από τους πυροσβέστες για να μην πλησιάσει την περιοχή «Γιαννάκι» του Πιτυούς, που είναι ο μεγάλος πνεύμονας πρασίνου.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Συνολικά επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Χίος: Πώς προκλήθηκε η φωτιά 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η πυρκαγιά φέρεται να προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα, στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά.

Δείτε φωτογραφίες:

ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΚΑΤΑΒΑΣΗ - ΔΙΕΥΧΑ Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά ανάμεσα σε Κατάβαση και Διευχά.

Posted by Εφημερίδα Πολίτης on Sunday, July 30, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ