Ελλαδα

Αλαλούμ: Ζει τελικά ο βοσκός που «πέθαναν» σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ

O κτηνοτρόφος που πέθανε στις πυρκαγιές στη Μαγνησία δεν ήταν αυτός που έδειξαν πλάνα της κρατικής τηλεόρασης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Μαγνησία
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Φωτια Μαγνησία: Η ΕΡΤ έδειξε πλάνα από έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να σώσει τα ζώα του και αργότερα μετέδωσε ότι αυτός ήταν ο βοσκός που κάηκε ζωντανός - Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική...

Σε ένα δημοσιογραφικό ατόπημα, αναφορικά με τον βοσκό που απαναθρακώθηκε στις φωτιές της Μαγνησίας, υπέπεσε δημοσιογράφος της ΕΡΤ, η οποία ζήτησε συγγνώμη.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Την Τετάρτη, έγινε γνωστό ότι ένας βοσκός βρήκε τραγικό θάνατο κατά τις φωτιές στη Μαγνησία, όπως επίσης και μια γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη σε τροχόσπιτο. Μάλιστα, η ΕΡΤ είχε μεταδώσει αργότερα εκείνη την ημέρα πλάνα που φέρεται να δείχνουν τον κτηνοτρόφο να προσπαθεί να ελέγξει τα ζωντανά του, προτού σκοτωθεί κατά τις φωτιές.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ο βοσκός που κάηκε κατά τις φωτιές δεν ήταν ο άνθρωπος που φαίνεται στα πλάνα της ΕΡΤ. Αντίθετα, ο άνθρωπος αυτός ζει και είναι καλά στην υγεία του.

Zήτησε συγγνώμη η δημοσιογράφος

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤ, η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου ζήτησε συγγνώμη για το ατόπημά της, το οποίο - όπως είπε - έγινε πάνω στην «πίεση του ρεπορτάζ».

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια διόρθωση σε σχέση με κάτι που ειπώθηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ και αφορά στον άτυχο κτηνοτρόφο που έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, προσπαθώντας να σώσει τα ζώα του. Από λάθος πληροφόρηση ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που σε προγενέστερη σύνδεσή μας είχε καταγραφεί από τον τηλεοπτικό μας φακό να προσπαθεί να σώσει τα ζώα του. Ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, πράγμα το οποίο εν συνεχεία διαπιστώθηκε για λάθος. Ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος που έγινε υπό την πίεση των εξελίξεων, την ώρα του ρεπορτάζ», ανέφερε η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου.

Ο ίδιος ο βοσκός έγραψε σκωπτικά στο Facebook «για απανθρακωμένος καλός είμαι».

Για απανθρακωμένο καλός είμαι!

Posted by Stergios Kapouranis on Thursday, July 27, 2023

Τι είχε μεταδώσει η ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η ρεπόρτερ είχε μεταδώσει για τον κτηνοτρόφο που φαίνεται στα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης: «Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται η προτεραιότητα είναι εκεί».

«Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει (…) Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει», πρόσθεσε.

«Του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν».

Δείτε τι είχε πει η δημοσιογράφος στο 03:45:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuc8a4vlc2zt)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ