Ελλαδα

Περιπέτεια για 49χρονη που βρέθηκε να έχει ένσημα στο ΙΚΑ δύο χρόνια πριν τη γέννησή της

Καταγγέλλει ότι το λάθος παραμένει μέχρι σήμερα χωρίς διόρθωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 49χρονη καταγγέλλουσα
© neakriti.gr

Κρήτη: 49χρονη με ένσημα στο ΙΚΑ πριν τη γέννηση της - Η περιπέτεια για τη διόρθωση του λάθους

Μία απίστευτη περιπέτεια βιώνει τα τελευταία χρόνια 49χρονη, η οποία βρέθηκε να έχει ένσημα στο ΙΚΑ, τα οποία φαίνεται να έχουν «κολληθεί» δύο χρόνια πριν γεννηθεί

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η γυναίκα διαπίστωσε το 2011, όταν χρειάστηκε ασφαλιστικό βιογραφικό με τα ένσημά της, ότι έχει ένσημα ήδη από το 1972, τι κι αν γεννήθηκε δύο χρόνια αργότερα, το 1974. Εδώ και 12 χρόνια βιώνει μία απίστευτη ταλαιπωρία με το πρόβλημά της να παραμένει, όπως υποστηρίζει άλυτο.  «Μου είπαν από τη Διοίκηση του ΙΚΑ ότι το σύστημα δεν μπορεί να διορθωθεί και πως η όποια βεβαίωση θα μπορούσε να μου χορηγηθεί ιδιοχείρως», δήλωσε η ίδια στο Ράδιο 98,4 και συμπλήρωσε: «Από τότε μέχρι σήμερα είμαι σε μία διαρκή επαφή με τον Ενιαίο πλέον Φορέα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν ούτε από το τετραψήφιο 1555, που λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων».

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, μία σοβαρή ασθένεια της προκάλεσε αναπηρία και από το 2019 βγήκε στη σύνταξη. Από τότε «την μπέρδεψαν με ημερομηνίες, υπογραφές, παρατάσεις, καθυστερήσεις, αναδρομικά που παίρνει και επιστρέφει και, δυστυχώς, ακόμα δεν έχει τελειώσει». 

«Με βάση τον νόμο, η χορήγηση της σύνταξής μου έπρεπε να περάσει από έλεγχο, εγώ να εξεταστώ και πάλι από την αρμόδια επιτροπή, και ενώ τα πάντα ήταν έτοιμα, βρέθηκα εκτός και ανασφάλιστη για τρεις μήνες, καθώς έλειπε η υπογραφή μίας προϊσταμένης... Για τρεις μήνες έμεινα χωρίς χρήματα, με τον φάκελο έτοιμο προς υπογραφή στο διπλανό δωμάτιο...», υποστηρίζει και συνεχίζει: «Κι όταν πληρώθηκα, μου ήρθαν μαζί με το ποσό που διακαιόμουν αναδρομικά εννέα μηνών, αντί των τριών που έπρεπε, καθώς το σύστημα και πάλι δε “διάβαζε” σωστά τα δεδομένα. Τώρα τρέχω να επιστρέφω, πληρώνω ό,τι φαίνεται ότι χρωστάω, για τα παραπάνω που μου έδωσαν...».

«Μπόρεσε και με ασφάλισε για όσο υπήρχε το πρόβλημα η διευθύντρια του Φορέα, μιας και τα φάρμακά μου τα παίρνω από το φαρμακείο του, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετώπιζα πρόβλημα», σημείωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ