- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Οι παιδικές καρδιές δεν αγοράζονται, δωρίζονται»: Η νέα δήλωση - απάντηση Ηλιάδη στις αιχμές Κούγια
Συνεχίζεται η κατάθεση του εντατικολόγου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου - Ανδρέας Ηλιάδης: Η δήλωση πριν την κατάθεση στο δικαστήριο - Η απάντηση στις αιχμές για τη δωρεά οργάνων
Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη (25.4) η κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, για την οποία κατηγορείται η μητέρα του κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο εντατικολόγος και μέλος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, προχώρησε σε μία σύντομη δήλωση προσερχόμενος στο δικαστήριο.
«Θα συνεχίσω να είμαι η φωνή της Τζωρτζίνας», σημείωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης. Ο ιατρός και η ομάδα του ανέλαβαν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας το παιδί, μετά την ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021. Ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΜΟΔ δέχθηκε ερωτήσεις από τον συνήγορο της κατηγορουμένης σχετικά με «εμπόριο οργάνων» και «επιλεκτικές εξαγωγές μοσχευμάτων», δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσει σήμερα την κατάθεσή του: «Οι παιδικές καρδιές δεν αγοράζονται, αλλά δωρίζονται. Ήρθα να καταθέσω τον καθαρό ιατρικό μου λόγο, την καθαρή ιατρική αλήθεια. Θέλω και θα συνεχίσω να είμαι η φωνή της Τζωρτζίνας. Ασυντόνιστοι μεταξύ τους ιατρικοί όροι που δε μπορούν με τίποτα να ενωθούν, δημιουργούν παρεξηγήσεις. Σήμερα βρίσκονται στο ακροατήριο μέλη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας».
Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε κληθεί να επιβεβαιώσει ότι «στέλνει όργανα στο εξωτερικό», ερώτηση που είχε προκαλέσει την αγανάκτηση και τη σε έντονο ύφος απάντηση του: «Ο Ηλιάδης δεν είναι κούριερ για να μεταφέρει όργανα. Είμαι περήφανος που είμαι συντονιστής μεταμοσχεύσεων. Είναι προσβολή όσα είπε ο συνήγορος και απαιτώ να ανακαλέσετε! Είμαι μέλος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Προσβάλλετε τους ανθρώπους που δώρισαν όργανα!».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.