Ελλαδα

Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας

Επιχείρησε να την πιάσει από τον λαιμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάδρομος νοσοκομείου
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Λαμία: Επίθεση ασθενή σε νοσηλεύτρια των Επειγόντων του Νοσοκομείου - Μηνυτήρια αναφορά από το θύμα

Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου της Λαμίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (15.4). 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, όταν ασθενής που είχε προσέλθει με προκάρδιο άλγος, επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια υποδοχής. Η νοσηλεύτρια ακολουθώντας το πρωτόκολλο ζήτησε από τον ασθενή να του πάρει πρώτα το ιστορικό και να προχωρήσει σε καρδιογράφημα, όμως εκείνος επέμενε να τον δει απευθείας γιατρός.

Ο ασθενής επιχείρησε να την πιάσει από το λαιμό ξεστομίζοντας συγχρόνως άσχημες λέξεις. Ευτυχώς, ο υπάλληλος σεκιούριτι που είχε αντιληφθεί την ένταση στις φωνές του ασθενή, επενέβη εγκαίρως και προστάτευσε τη νοσηλεύτρια, η οποία απέκτησε μια γρατσουνιά στο χέρι.

Ο ασθενής εξετάστηκε κανονικά, χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω νοσηλεία, ωστόσο για το επεισόδιο ενημερώθηκε τόσο η αστυνομία όσο και η διοίκηση του Ιδρύματος, που θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά για την επιθετική συμπεριφορά του άνδρα.

Σύμφωνα με το Διοικητή Ανδρέα Κολοκυθά, πάγια αρχή τους είναι η προστασία του προσωπικού και των ασθενών, καθώς και η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου και δε θα επιτρέψουν σε κανέναν τη διασάλευση της. Μάλιστα, και στο πρόσφατο παρελθόν ακολουθήθηκε η δικαστική οδός, σε ανάλογο περιστατικό, ενώ πριν λίγο διάστημα υπήρξε δικαστική απόφαση για άλλο συμβάν, για το οποίο ο υπαίτιος καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλακή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ