- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συμμορία είχε «γδύσει» 17 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη με λεία 138.000€
Συνελήφθησαν πέντε άτομα
Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση συμμορίας με ειδικότητα στα «ριφιφί» - Διέπραξε 17 διαρρήξεις με λεία άνω των 138.000 ευρώ
Ειδικότητα στα «ριφιφί» είχε συμμορία, την εξάρθρωση της οποίας ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Από τον περασμένο Νοέμβριο, τα μέλη της διέρρηξαν συνολικά 17 καταστήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με τη λεία τους να περιλαμβάνει χρήματα, κινητά τηλέφωνα και καπνικά προϊόντα, αξίας άνω των 138.000 ευρώ.
Ως μέλη της συνελήφθησαν πέντε άτομα (τρεις Αλβανοί και δύο Έλληνες), ηλικίας 26 έως 34 ετών, ενώ μεταξύ αυτών είναι και μία γυναίκα.
Ανάμεσα στους «στόχους» τους βρίσκονται καταστήματα ψιλικών και κινητής τηλεφωνίας, πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, ψητοπωλεία, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. «Το μεγαλύτερο μέρος των διαρρήξεων πραγματοποιούνταν με τη μέθοδο διάνοιξης οπής σε τοίχους ή γυψοσανίδες με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ αφού εισέρχονταν στους χώρους των καταστημάτων, κινούνταν με προσεκτικές κινήσεις προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά την ίδια ανακοίνωση δρούσαν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, ενώ έπαιρναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης, επιτηρώντας την περιοχή πέριξ των καταστημάτων, αλλάζοντας τα ενδύματά τους και παρακολουθώντας τις συχνότητες της Αστυνομίας. Επίσης, χρησιμοποιούσαν μισθωμένα αυτοκίνητα, τα οποία νοίκιαζε η γυναίκα, εκ των μελών της σπείρας.
Σε κατ' οίκον έρευνες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
- Χρηματικά ποσά,
- Διαρρηκτικά εργαλεία,
- Ένας φορητός πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.,
- 230 ναρκωτικά χάπια,
- Ένα πιστόλι κρότου και
- Δύο αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά το ωράριό τους
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς λειτουργούν μετρό και τραμ - Στις 11 η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
Ξεκίνησαν στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου
Ποια ήταν η ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης
Συμβουλές από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Ελέγχεται αν ανήκουν στον 34χρονο δύτη - Αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Τι πρέπει να προσέξετε
Ιστορικές αναφορές για τον καιρό
Οργισμένη ανακοίνωση από τον Δήμο
Σε ποιες περιοχές η παρέλαση θα αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση
«Οι τυχεροί και οι άτυχοι της παρέλασης» - Η πρόγνωση Τσατραφύλλια
Μέχρι πότε είναι η νέα προθεσμία
Αναλυτικά τι θα ισχύσει και ποιες ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.