Ευθανασία στο λευκό τιγράκι - «Έσπαγαν τα πλευρά του με μικρές κινήσεις»
Στον εισαγγελέα οι πληροφορίες για το πώς έφτασε στην Ελλάδα
Λευκό τιγράκι - ευθανασία: Οι δηλώσεις του ιδρυτή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και οι πληροφορίες για την έλευσή του στην Ελλάδα
H μικρή Χασίγια, το λευκό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, υπεβλήθη σε ευθανασία. Ο ιδρυτής του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ, έκανε γνωστό πώς ελήφθη η απόφαση για το τέλος του και δήλωσε ότι αναμένεται να καταθέσει στην Εισαγγελία κάποια πρώτα στοιχεία που έχει για το πώς έφτασε το ζώο στην Ελλάδα.
«Καταρχάς να διευκρινίσω ότι το τιγράκι ήταν περίπου τεσσάρων μηνών, εμείς το βρήκαμε περίπου 3 μηνών. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες με δική μας πρωτοβουλία και με πρωτοβουλία κέντρων του εξωτερικού που ήρθαν σε επαφή μαζί μας. Πήραν όλοι με τη σειρά τους τον ιατρικό φάκελο, έναν ιδιαίτερα πλούσιο φάκελο, και η απόφασή τους ήταν ομόφωνη. Τα κέντρα αυτά του εξωτερικού είναι κέντρα φιλοξενίας και όχι περιθάλψεως, ειδικεύονται περισσότερο για ζώα που έχουν κατασχεθεί από τσίρκο, από ζώα που ήταν σε ιδιωτικές συλλογές», είπε ο Λε Σουέρ σε δηλώσεις του στο Mega.
Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου απάντησε ακόμη στο ερώτημα αν υπήρχε κάποιο κέντρο που θα αναλάμβανε το λευκό τιγράκι: «Το ζώο έπασχε από αυτό που λέγεται μεταβολική νόσος των οστών. Από τη στιγμή που γεννήθηκε αυτό το ζώο έπασχε από οστεοπόρωση. Με κάποιες κινήσεις έσπαγαν ακόμη και τα πλευρά της. Αυτό το ζώο δεν ήταν δικό μας, τα βρήκαμε εμείς, το δηλώσαμε αμέσως στο Δασαρχείο, στην Ιατρική υπηρεσία, στην αστυνομία και από εκεί και πέρα περιμέναμε τις δικές τους ενέργειες. Αυτό που κάναμε εμείς, η ευθύνη που είχαμε ήταν να κάνουμε όσο μπορούσαμε τη ζωή της πιο “εύκολη”. Οι αναλύσεις και τα ραντεβού που έπρεπε να γίνουν για να παρθούν τα MRI εξετάσεις δεν γίνονταν από τη μία μέρα στην άλλη. Περιμέναμε ακόμα και δύο βδομάδες για τις εξετάσεις».
Ο Ζαν Ζακ Λε Σουέρ αποκάλυψε πως έχει δεχθεί πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που το λευκό τιγράκι έφτασε στην Ελλάδα: «Υπάρχουν πληροφορίες που μας ήρθαν με απόκρυψη τηλεφώνου, θα τις καταθέσω εγώ στην Εισαγγελία. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που τα εμπορεύεται. Εάν μπείτε στο ίντερνετ υπάρχουν sites που πουλάνε λευκές τίγρεις. Και αν ρωτήσεις πώς θα το παραλάβεις σου λένε να μην ανησυχείς και ότι θα το παραλάβεις στην πόρτα σου. Άρα αυτό το παράνομο εμπόριο, ναρκωτικά, γίνεται με ανθρώπους και με ζώα με όλα. Αν πάτε στο Σχιστό γίνεται παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.