Ελλαδα

Lidl Ελλάς: Μεγαλώνει μαζί με τον τόπο

Δίπλα στον καταναλωτή, σε κάθε συγκυρία και πολύ περισσότερο στις δύσκολες στιγμές

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 865
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
κατάστημα Lidl Ελλάς

Αφιέρωμα Επιχειρείν 2023: η Lidl Ελλάς παράγει αξία για το περιβάλλον και επενδύει και αξιοποιεί με βέλτιστες πρακτικές το ανθρώπινο δυναμικό

Για τη Lidl Ελλάς και τους ανθρώπους της το περιβάλλον μέσα στο οποίο δρα είναι μια συνεχής καθημερινή πρόκληση. Μέσα από ένα επιδραστικό διάλογο με όλα τα μέρη ενδιαφέροντος, βαδίζει με συνέπεια και καθαρούς στόχους, χτίζοντας όλο και περισσότερο αξιοπιστία και εμπιστοσύνη μέσα στην ελληνική οικογένεια και απαντώντας στις προκλήσεις της εποχής, μέσα από την ταυτόχρονη αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας, αλλά και τη μεγέθυνση του πράσινου αποτυπώματος στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Εξάλλου, το DNA της είναι άρρηκτα δεμένο με την έννοια της βιωσιμότητας.

Δεν είναι τυχαίο ότι για περισσότερα από 23 χρόνια η Lidl Ελλάς μεγαλώνει μαζί με τον τόπο. Στέκεται δίπλα στον καταναλωτή, σε κάθε συγκυρία, πολύ περισσότερο στις δύσκολες στιγμές. Με πυξίδα την υπευθυνότητα, εξυπηρετεί τις ανάγκες και δημιουργεί προστιθέμενη αξία για όλους. Για το 2021 συγκεκριμένα, η συνολική προστιθέμενη αξία που προσέφερε στην ελληνική οικονομία ήταν 830 εκατ. ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί στο 0,45% του ΑΕΠ. Για κάθε €1 άμεσης συνεισφοράς της στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 3,82 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία. Και όλα αυτά μέσα από ένα στοχευμένο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιείται χωρίς παρεκκλίσεις. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει επενδύσει στη χώρα πάνω από 1,4 δις ευρώ και η προσπάθεια συνεχίζεται, υλοποιώντας, όπως είχε ήδη ανακοινώσει το προηγούμενο έτος, το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ για το δίκτυο των καταστημάτων και των αποθηκών.

Και φυσικά η Lidl Ελλάς επενδύει και αξιοποιεί με βέλτιστες πρακτικές το ανθρώπινο δυναμικό. Σήμερα υποστηρίζει στη χώρα περισσότερες από 29.800 συνολικές θέσεις εργασίας, με τις άμεσες να ξεπερνούν τις 6.700. Μόνο πέρυσι δημιούργησε περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας, ενώ έμφαση δόθηκε και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Με το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work έδωσε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν εξειδικευμένη κατάρτιση και εμπειρία στελέχους λιανικής αγοράς λαμβάνοντας αμοιβή από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Είναι σημαντικό ότι η εταιρεία μεγαλώνει οργανικά και όχι μόνο μέσα από εξαγορές. Η φιλοσοφία και το μοναδικό της μοντέλο είναι αυτά που αυξάνουν μεθοδικά την πελατειακή της βάση. Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στα καταστήματα δυναμώνει το αίσθημα εμπιστοσύνης. H φιλοσοφία και η δέσμευση της Lidl Ελλάς για παροχή ποιοτικών προϊόντων στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς κυριαρχεί στο DNA του επιχειρηματικού της μοντέλου, και επομένως «μεγαλώνει» παράλληλα και το καρότσι των αγορών, αφού οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα καθημερινών βασικών αναγκών στα καταστήματά της, με όρους εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλής τιμής.

Στις προτεραιότητές της είναι πάντα και η βελτιστοποίηση της γκάμας των προϊόντων της. Η μάρκα σχετίζεται με την καθημερινή ζωή των καταναλωτών, προσφέροντας έμπνευση, ενδιαφέρον και όφελος. Για τη Lidl Ελλάς κάθε περιοχή της Ελλάδας είναι από μόνη της πηγή έμπνευσης. Ένα ερέθισμα για δημιουργική συνεργασία όσον αφορά τη μεταποίηση της πρωτογενούς παραγωγής, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το τοπικό στοιχείο σε κάθε γωνιά της ελληνικής περιφέρειας. Έτσι, δημιούργησε τη νέα σειρά τοπικών ποιοτικών προϊόντων «Νώμα», για να μπορεί κάθε καταναλωτής να απολαμβάνει τις ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου, στον δικό του τόπο. Κάθε προϊόν «Νώμα» είναι ένα ταξίδι γεύσης στην παράδοση, την ιστορία και την τοπική ταυτότητα. Ενισχύονται οι αξίες της ευζωίας και της διατροφικής αξίας. Δημιουργούνται όμως και ισχυρές βάσεις μιας στιβαρής παραγωγής με υψηλές διατροφικές προδιαγραφές.

Με αυτή και άλλες πρωτοβουλίες η Lidl Ελλάς κάνει πράξη τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα, στηρίζοντας τους προμηθευτές της. Με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους συνεργασίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σήμερα περισσότεροι από 400 Έλληνες προμηθευτές συνεργάζονται σε μόνιμη βάση με την εταιρεία, ενώ το 60% του τζίρου της προέρχεται από τα δικά τους προϊόντα. Επιπλέον, στηρίζει τη δυναμική παρουσία τους στην εθνική αγορά και προωθεί την προοπτική τους στη διεθνή, μέσω των θεματικών εβδομάδων σε 30 χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται η Lidl, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Και η αξία της προώθησης των Ελλήνων προμηθευτών στο εξωτερικό υπερβαίνει τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Η Lidl Ελλάς παραμένει δύναμη εξέλιξης για την αγορά, σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να παρέχει καθημερινά σε όλους τους Έλληνες καταναλωτές, με υπευθυνότητα, προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας στην καλύτερη τιμή. Η απλότητα και η αξιοπιστία είναι στον πυρήνα της δραστηριότητάς μας με τη δέσμευση να παραμένει πρωτοπόρος στις τιμές. Μεγαλώνει με γερές ρίζες σε κάθε ελληνική οικογένεια και τον τόπο. Πάντα ένα βήμα μπροστά, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, για την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ