Ελλαδα

«Χρυσή» διάρρηξη σε μεζονέτα στον Διόνυσο με λεία 200.000 ευρώ και πίνακες ζωγραφικής

Καλά διαβασμένοι οι δράστες - Πώς κινήθηκαν

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Διόνυσος: Διάρρηξη πολυτελούς μεζονέτας - Οι κινήσεις των δραστών, τα χρυσαφικά και η αφαίρεση πινάκων ζωγραφικής

Ανθρώπους που είχαν πρόσβαση στην πολυτελή μεζονέτα στον Διόνυσο, την οποία διέρρηξαν άγνωστοι την Παρασκευή και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα αλλά και 20 πίνακες ανεκτίμητης αξίας, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Η «χρυσή διάρρηξη» που έχει όλα τα χαρακτηριστικά κινηματογραφικής επίθεσης, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι της οδού Μαγνησίας στον Διόνυσο.

Οι δράστες, παραβίασαν είσοδο του σπιτιού. Έκαναν άνω κάτω συρτάρια και ντουλάπες. Αφού βρήκαν χρυσαφικά, κοσμήματα και χρήματα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, συνέχισαν να αναζητούν τον «μικρό θησαυρό»: τους πίνακες ζωγραφικής, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που κατείχε ο ιδιοκτήτης της πολυτελούς μεζονέτας. Οι δράστες γνώριζαν πως στο υπόγειο του σπιτιού, υπήρχαν οι πίνακες, τεράστιας εμπορικής και συναισθηματικής αξίας. Αφού τους αφαίρεσαν και αυτούς, στη συνέχεια «ξήλωσαν» το καταγραφικό σύστημα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που διέθετε το σπίτι.

Οι δράστες, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν καλά διαβασμένοι. Προφανώς, είναι άνθρωποι που είτε είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρόσβαση στο σπίτι, είτε γνώριζαν πρόσωπο που είχε μπει σε αυτό και τους είχε κατατοπίσει πλήρως.
Αστυνομικοί της σήμανσης πραγματοποιούν έρευνες στο πολυτελές σπίτι, προκειμένου να εντοπίσουν το παραμικρό ίχνος, αποτύπωμα ή γενετικό υλικό από τους επαγγελματίες διαρρήκτες, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, έχουν εμπειρία σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Ταυτόχρονα άλλοι αστυνομικοί αναζητούν βίντεο από άλλες κάμερες καταστημάτων ή σπιτιών, προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν και διέφυγαν από τον στόχο τους οι δράστες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crb2xpdgssw9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ