- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Απεργια: Έως ποια ώρα θα κινούνται τα MMM
Αλλαγές υπάρχουν στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, λόγω της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης. Πιο συγκεκριμένα, με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ.
Τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ - ΟΣΥ, και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.
Γραμμή 1 «Πειραιάς - Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.
Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.
Γραμμές 2 & 3: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:
- από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56
- από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52
- από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47
- από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54
- από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31
- από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34
Τραμ: Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:
- από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 10:18
- από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 09:58
- από Ασκλ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 09:55
- από Αγ. Τριάδα προς Ασκλ. Βούλας στις 10:07
Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:
- από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42
- από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22
- από Ασκλ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07
- από Ασκλ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10
- από Ασκλ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31
- από Αγ. Τριάδα προς Ασκλ. Βούλας στις 14:19
- από Αγ. Τριάδα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 14:31
Χωρίς λεωφορεία θα μείνει σήμερα και η Θεσσαλονίκη, με τα σωματεία του ΟΑΣΘ να συμμετέχουν στην απεργία με 24ωρη κινητοποίηση. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες.
«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετέχει επίσης στην απεργία.
Η απεργία αρχίζει στις 00.01 της 16ης Μαρτίου και θα λήξει στις 24.00, όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΝΟ.
Το Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αναφέρει:
«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.
Η Ομοσπονδία μας προβάλλει και υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, απαιτώντας την κατάργηση και τροποποίηση του Ν. 4150/2013 σε ό,τι αφορά τις ειδικές-μειωμένες οργανικές συνθέσεις και την ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο και να ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος».
Χωρίς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ).
«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου από 00.01 ως 24.00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών στην απεργία, από 00:01 έως 24:00 τοπική ώρα, η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.
Oι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους. Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Τραπεζίτσα
Δείτε τις 8 περιοχές με τις μέγιστες τιμές
Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την έναρξη του έτους
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Καίει αγροτοδασική έκταση - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
Στο «κόκκινο» η μισή χώρα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
«Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο» - Βαθιά οδύνη για την απώλεια
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Συνεχής επιτήρηση με drone
Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Ωρωπού - Διαρκείς ρίψεις από αέρος και διασπορά πεζοπόρων
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή
Φωτιά ξέσπασε ενώ το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο - Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού
Καρέ-καρέ εξετάζονται βίντεο και συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας
Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες - Ομαλά και με αυστηρούς ελέγχους οι κινητοποιήσεις
Πρεμιέρα την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου με 5.259 μόνιμους διορισμούς και καινοτομίες
Στα ύψη το θερμόμετρο - Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.