Ελλαδα

Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν αύριο Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ

Συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταθμός Μετρό
© Nick Paleologos/ SOOC

Απεργία αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023: Οι ώρες λειτουργίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Στην απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη συμμετέχουν αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ. Όπως ανακοίνωσαν, δρομολόγια θα γίνουν από τις 11:00 το πρωί έως και τις 17:00 το απόγευμα για τη διευκόλυνση των πολιτών που θέλουν να βρεθούν στις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας. 

Η ανακοίνωση

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους.

» Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών.

» Θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πρέπει να σταματήσει να αναζητά τρόπους ποινικοποίησης των αγώνων μας και να επιζητήσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας και να προωθήσει το συντομότερο δυνατό λύσεις, ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των συγκοινωνιών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

» Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην πλατεία Συντάγματος και ώρα 13:00. Προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενημερώνουμε ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00».

 Απεργία αύριο: Ακινητοποιημένα λεωφορεία και τρόλεϊ

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και λεωφορεία και τρόλεϊ αύριο Τετάρτη 8/3, λόγω της απεργίας των εργαζομένων, ενώ συνεχίζεται και η 48ωρη απεργία των εργαζομένων σε σιδηρόδρομο και προαστιακό λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.

Επίσης για αύριο 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά.

Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 8 Μαρτίου 2023 προκήρυξε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις. Στις 13:00 η συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πλατεία Κλαυθμώνος από τους απεργούς, αύριο στις 12.30.

Επίσης, σε συγκέντρωση καλούν αύριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια φοιτητικοί σύλλογοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ