- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Θεωρώ σίγουρο ότι γύρισα το κλειδί, αλλά έχω κενό μνήμης» είπε ο σταθμάρχης στην ανακρίτρια
Όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Απολογία σταθμάρχη: «Θεωρώ σίγουρο ότι γύρισα το κλειδί, αλλά έχω κενό μνήμης»
Πληροφορίες για τα όσα είπε ο σταθμάρχης στην ανακρίτρια Λάρισας κατά την απολογία του για το δυστύχημα στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε για το πώς μπήκε το τρένο στη γραμμή και υπήρξε το δυστύχημα, ο 59χρονος σταθμάρχης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι «αυτό που θυμάμαι είναι πως σίγουρα δεν έδωσα εντολή να ακολουθήσει η αμαξοστοιχία τη γραμμή καθόδου για Θεσσαλονίκη».
Όσον αφορά στο μοιραίο κλειδί, το οποίο φέρεται να ξέχασε να γυρίσει ο σταθμάρχης, ο σταθμάρχης φέρεται να υποστήριξε πως έχει «κενό μνήμης», πως δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς τι συνέβη.
«Από τις 11 παρά τέταρτο το δίκτυο φόρτωνε με κίνηση και ήμουν μόνος μου για να ελέγχω ολόκληρο το κεντρικό κομμάτι του σιδηροδρόμου», φέρεται να υποστήριξε ο σταθμάρχης. «Θεωρώ σίγουρο πως γύρισα το κλειδί, γιατί είναι μια μηχανική κίνηση που γίνεται αυτόματα. Έχω όμως κενό μνήμης για το κλειδί. Λόγω του φόρτου εργασίας μου, δυστυχώς δεν θυμάμαι να ξανακοίταξα αργότερα το συγκεκριμένο σημείο του πίνακα», φέρεται να είπε.
Σημειώνεται ότι ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.
Η κατάθεση του σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων
Νωρίτερα σήμερα κατέθεσε και ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, εκείνος που θα αναλάμβανε την επόμενη βάρδια μετά τη σύγκρουση των τρένων. Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων προσκόμισε στις αρχές το αρχικό πρόγραμμα με τις υπηρεσίες σταθμαρχών που είχαν οριστεί για τον Φεβρουάριο.
Στο έγγραφο με το πρόγραμμα φέρεται να αποδεικνύεται ότι τη μοιραία 28η Φεβρουαρίου είχε οριστεί διπλή βάρδια για το πρωί και το απόγευμα και μονή βάρδια για τη νύχτα, επομένως ο 59χρονος δεν θα έπρεπε να είναι μόνος στο σταθμαρχείο αλλά με τον εργαζόμενο της προηγούμενης βάρδιας, που έληγε στις 11 το βράδυ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συλλογή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Ιακωβίδη, Dali, Μόραλη, Κεσσανλή, Γαϊτη
Αστυνομική έρευνα σε σπίτι 50χρονου αποκάλυψε 10 τμήματα ενάλιων αμφορέων από τρεις ιστορικές περιόδους
Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Πρόγνωση Κολυδά για διπλή διαταραχή προ των πυλών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε «ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία» αναφέρεται ο Γιάννης Παναγόπουλος
Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων
Τι προέκυψε από την έρευνα της Αρχής για Στρατινάκη - Γεωργίου
«Δύο συστήματα που θα κινηθούν από τον κόλπο της Σύρτης και το Στενό της Σικελίας θα δώσουν όχι μόνο αξιόλογες βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την έμφυλη ισότητα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα 3+1 don't της προηγούμενης ημέρας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Από 16 έως 19 Οκτωβρίου 2026
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.