Ελλαδα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι υποστηρίζει ο πατέρας Αντώνιος για τις καταγγελίες περί ασέλγειας

Θα δώσει εξηγήσεις μέσω υπομνήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος – Συνεχίζεται η ανακριτική έρευνα
Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος – Συνεχίζεται η ανακριτική έρευνα © EUROKINISSI

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι υποστηρίζει ο πατέρας Αντώνιος για τις καταγγελίες περί ασέλγειας

Μέσω υπομνήματος θα δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί ασέλγειας σε βάρος δύο αγοριών 19 και 15 ετών, ο πρώην επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος την Πέμπτη.

Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, στο υπόμνημα 90 σελίδων επικαλείται στοιχεία που είτε διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των δύο αγοριών είτε αποδίδουν στις καταγγελίες τους ιδιοτελή  κίνητρα. Στο μεταξύ «διαστάσεις θρίλερ» προσδίδουν στην υπόθεση οι αναφορές για ξυλοδαρμούς και απειλές σε βάρος σημαντικών μαρτύρων.

Δεκαπεντάχρονος φιλοξενούμενος στη δομή κατήγγειλε πως δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα που τον χτύπησαν λέγοντας του «εσύ είσαι με την μεριά του πατέρα».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στις αρχές Φεβρουαρίου ένας πρώην φιλοξενούμενος της «Κιβωτού του Κόσμου» προσπάθησε να συναντήσει τον 15χρονο που έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια πιθανόν για να του ασκήσει πίεση και να τον υποχρεώσει να αλλάξει την κατάθεσή του.

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον ιερωμένο, αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βαθμό κακουργήματος με τη δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών, ενώ παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή. Το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια για το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος, αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού σε πόλη της επαρχίας και ενός αγοριού 15 ετών.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ