Ελλαδα

Έρευνες σε θάλασσα και στεριά για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Phantom

Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου συγκυβερνήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άκαρπες οι έρευνες στην Ανδραβίδα για τον εντοπισμό του 31χρονου πιλότου του Phantom
Άκαρπες οι έρευνες στην Ανδραβίδα για τον εντοπισμό του 31χρονου πιλότου του Phantom © ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI | Facebook

Πτώση Phantom F4 - Έρευνες για τον εντοπισμο του 31χρονου πιλότου του μαχητικού - Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου συγκυβερνήτη

Η τραγωδία στην Ανδραβίδα με την πτώση του αεροσκάφους, τύπου Phantom F4, στη θάλασσα έχει βυθίσει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία.

Οι έρευνες για τον 31χρονο σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη συνεχίζονται, όχι μόνο από θαλάσσης και αέρος αλλά και από ξηράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr δυνάμεις της Π.Υ. Πύργου και του Π.Κ. Κρεστένων, συνεπικουρούμενες από ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ Αράξου ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή για τον εντοπισμό του πιλότου ή και αντικειμένων του αεροσκάφους στην ακτή. Οι δυνάμεις έχουν απλωθεί από το Κατάκολο έως το Γιαννιτσοχώρι στην ακτογραμμή.

Η εντολή δόθηκε πριν μερικές ώρες και αναμένεται οι έρευνες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να συνεχιστούν και αύριο εφόσον απαιτείται. Στις έρευνες συμμετέχουν ακόμα και δυνάμεις της Αστυνομίας ερευνόντας στην ίδια περιοχή

Σημειώνεται ότι στο Κατάκολο τελέστηκε το μνημόσυνο για τον 29χρονο συγκυβερνήτη, Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα μετά την πτώση του Phantom F4.

Τα σενάρια που εξετάζονται για την τραγωδία στην Ανδραβίδα είναι αρκετά και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται η τεχνική βλάβη και ο λάθος χειρισμός. Άγνωστο παραμένει αν οι δύο πιλότοι του Phantom F4 πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η τραγωδία στην Ανδραβίδα εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/1) κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης νότια της αεροπορικής βάσης που υπάρχει στην περιοχή. Σε κατάσταση τριήμερου πένθους βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Πτώση Phantom: Επεκτείνονται οι θαλάσσιες έρευνες για τον κυβερνήτη – Επιχειρεί και υποβρύχιο ρομπότ

«Δεν τον ενδιέφερε αν πεθάνει», δηλώνει ο πατέρας του 29χρονου συγκυβερνήτη του Phantom F4

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του 29χρονου Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα συγκλονίζει σε νέες του δηλώσεις. «Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει» ανέφερε ο πατέρας του υποσμηναγού που σκοτώθηκε στην τραγωδία με το Phantom F4 στην Ανδραβίδα.

Και πρόσθεσε: «Το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν, ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Ήταν ταμένος στο να γίνει πιλότος. Το παιδί αγαπούσε πολύ τη δουλειά του. Τελευταία ημέρα που τον είδα - είχα να τον δω πέντε μήνες - μου λέει “όλα καλά”, του λέω “πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος”. Όχι μου λέει, “έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα”. Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq67utna7ekh)

«Η μητέρα του δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Τα αδέλφια του είναι σε κατάσταση σοκ. Ήταν πολύ αγαπημένα, δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία» κατέληξε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq69a8zp1fu9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ