Ελλαδα

Τελέστηκε το μνημόσυνο για τον 29χρονο συγκυβερνήτη του F-4 στο Κατάκολο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο κυβερνήτη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πτώση αεροσκάφους στην Ανδραβίδα
© EUROKINISSI

Ανδραβίδα - Πτώση F-4: Μνημόσυνο για τον 29χρονο συγκυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους

Μνημόσυνο τελέστηκε πριν από λίγο στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο, στη μνήμη του 29χρονου πιλότου που έχασε τη ζωή του όταν το μαχητικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε μαζί με τον αγνοούμενο κυβερνήτη, κατέπεσε στον κόλπο της Κυπαρισσίας ανοιχτά της Ανδραβίδας

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι του λιμενικού σώματος, της αστυνομίας και τοπικοί φορείς. Σε δηλώσεις, ο Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος μετά το μνημόσυνο τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάθε άνθρωπος που πέφτει στο καθήκον, είναι άνθρωπος με αρετές, άρα δεν γίνεται να μην είναι κοντά στον Θεό. Να ευχηθούμε να μην έχουμε άλλα θύματα. Να συνεχίσουμε χωρίς τέτοιες κακές στιγμές». 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Χθες και σήμερα είναι ημέρες που θα γραφτούν ανεξίτηλη στη μνήμη μας. Αυτή η χώρα γεννά ήρωες. Το ότι η χώρα μας έχει τους καλύτερους πιλότους, δυστυχώς μερικές φορές πληρώνουμε το τίμημα. Αυτή η χώρα, αυτός ο λαός το ξέρει πολύ καλά. Ο Μάριος κατέχει μια θέση στο πάνθεον των ηρώων. Προσεύχομαι να γίνει το θαύμα για τον άλλο μας πιλότο. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές. Πάντως εστάλη και ένα μήνυμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το μήνυμα της αυταπάρνησης. Είμαστε περήφανοι που ο τόπος μας φιλοξενεί την 117 Πτέρυγα Μάχης. Αθάνατοι στην ψυχή μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ