Ελλαδα

«Δεν μ' ενδιαφέρει αν πεθάνω», έλεγε ο 29χρονος υποσμηναγός στον πατέρα του

Συγκινεί ο πατέρας του νεκρού συγκυβερνήτη του F-4

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πτώση F-4 στην Ανδραβίδα - Ο Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Ανδραβίδα - Πτώση F-4: Ο πατέρας του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα για τον διάλογο με τον γιο του πριν την τραγωδία

O πατέρας του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, του 29χρονου υποσμηναγού που έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-4 στην Ανδραβίδα, μίλησε για την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον γιο του, αλλά και την αγάπη του για την αεροπορία. Ο κ. Κώστας αποκάλυψε ότι συχνά του έλεγε «δεν μ' ενδιαφέρει αν πεθάνω». 

«Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει», δήλωσε ο πατέρας του 29χρονου στο Action24 και πρόσθεσε: «Το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν, ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Ήταν ταμένος στο να γίνει πιλότος. Το παιδί αγαπούσε πολύ τη δουλειά του. Τελευταία ημέρα που τον είδα - είχα να τον δω πέντε μήνες - μου λέει “όλα καλά”, του λέω “πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος”. Όχι μου λέει, “έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα”. Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq67utna7ekh)

Ο κ. Κώστας Τουρούτσικας υποστήριξε ότι τα αδέλφια του 29χρονου είναι συγκλονισμένα για την ξαφνική απώλειά του. «Η μητέρα του δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Τα αδέρφια του είναι σε κατάσταση σοκ. Ήταν πολύ αγαπημένα,δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία».

Χθες λίγες ώρες μετά την τραγωδία ο πατέρας του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα στις πρώτες του δηλώσεις είχε πει πως ο γιος του ήθελε να πάει στη σχολή την Ικάρων, ωστόσο, εκείνος τον συμβούλευε να μην το πράξει.
«Του έλεγα εγώ "κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου". "Όχι πατέρα", μου λέει, "θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη". Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq696wb7r02x)

Τελέστηκε το μνημόσυνο για τον 29χρονο συγκυβερνήτη του F-4 στο Κατάκολο

Μνημόσυνο τελέστηκε πριν από λίγο στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο, στη μνήμη του 29χρονου πιλότου που έχασε τη ζωή του όταν το μαχητικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε μαζί με τον αγνοούμενο κυβερνήτη, κατέπεσε στον κόλπο της Κυπαρισσίας ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι του λιμενικού σώματος, της αστυνομίας και τοπικοί φορείς. Σε δηλώσεις, ο Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος μετά το μνημόσυνο τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάθε άνθρωπος που πέφτει στο καθήκον, είναι άνθρωπος με αρετές, άρα δεν γίνεται να μην είναι κοντά στον Θεό. Να ευχηθούμε να μην έχουμε άλλα θύματα. Να συνεχίσουμε χωρίς τέτοιες κακές στιγμές».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Χθες και σήμερα είναι ημέρες που θα γραφτούν ανεξίτηλη στη μνήμη μας. Αυτή η χώρα γεννά ήρωες. Το ότι η χώρα μας έχει τους καλύτερους πιλότους, δυστυχώς μερικές φορές πληρώνουμε το τίμημα. Αυτή η χώρα, αυτός ο λαός το ξέρει πολύ καλά. Ο Μάριος κατέχει μια θέση στο πάνθεον των ηρώων. Προσεύχομαι να γίνει το θαύμα για τον άλλο μας πιλότο. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές. Πάντως εστάλη και ένα μήνυμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το μήνυμα της αυταπάρνησης. Είμαστε περήφανοι που ο τόπος μας φιλοξενεί την 117 Πτέρυγα Μάχης. Αθάνατοι στην ψυχή μας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ