Ελλαδα

Ανδραβίδα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου συγκυβερνήτη του Phantom F4

«Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και καταστραφήκαμε όλοι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας που σκοτώθηκε με το Phantom F4 στην Ανδραβίδα και ο πατέρας του
Ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας που σκοτώθηκε με το Phantom F4 στην Ανδραβίδα και ο πατέρας του © YouTube/ΕΡΤ | ΓΕΑ

Ανδραβίδα - Η πτώση του αεροσκάφους Phantom F4 - Συγκλονίζει ο πατέρας του νεκρού 29χρονου υποσμηναγού

Στην Ανδραβίδα η πτώση του αεροσκάφους, τύπου Phantom F-4, στη θάλασσα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη εκπαιδευτική πτήση, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Όπως έγινε γνωστό, ήταν ο συγκυβερνήτης στο μοιραίο Phantom. Οι έρευνες για τον 31χρονο πιλότο του μαχητικού Ευστάθιο Τσιτλακίδη συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

O πατέρας του άτυχου υποσμηναγού μίλησε στην ΕΡΤ, περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές του παιδιού του πριν φύγει για τη μονάδα του.

«Ηρθε το Σαββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Φεύγω γιατί το πρωί πετάω μας είπε. Πέταξε και τέλος...» ανέφερε.

«Του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά και εκείνος μου είπε, όχι, θα δηλώσω πρώτη την Ικάρων. Τη δήλωσε πρώτη και καταστραφήκαμε όλοι» συνέχισε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq5rypfrc8bt)

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για την τραγωδία στην Ανδραβίδα

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Το μοιραίο δυστύχημα με το Phantom σημειώθηκε δεκαπέντε λεπτά από την απογείωσή του. Το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος. Στο μικροσκόπιο της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μπει πλέον διάφορα σενάρια για την τραγωδία με το Phantom.

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Νεκρός ο συγκυβερνήτης | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 30/01/2023 | OPEN TV

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ