Ελλαδα

Με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου τιμώνται οι δύο νεκροί πιλότοι του F-4 Phantom

Ως έμπρακτη αναγνώριση της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δύο νεκροί πιλότοι Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας και Ευστάθιος Τσιτλακίδης
© ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ/EUROKINISSI

Πτώση F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Ο βαθμός του Αντιπτέραρχου στους νεκρούς πιλότους Ευστάθιο Τσιτλακίδη και Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα 

Με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου θα τιμηθούν ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο 29χρονος Υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα (30.1) κατά τη συντριβή του F-4 Phantom ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Μετά από εισήγηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη – δια περιφοράς συνεδρίασή του αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα τη σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Οι δύο νεκροί πιλότοι στις κηδείες τους αναμένεται να προσφωνηθούν με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου. Η απόφαση να τους απονεμηθεί ο μέγιστος βαθμός δείχνει και την έμπρακτη αναγνώριση της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ οι οικογένειές τους θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα σαν να αποστρατεύονταν ως Αντιπτέραρχοι εν ζωή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.