Κοσμος

Qatargate: Στις 9 Φεβρουαρίου «κληρώνει» για τη λογίστρια του Παντσέρι

Οι ιταλικές αρχές αποφασίζουν για την έκδοση (ή μη) στο Βέλγιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Αντόνιο Παντσέρι στο Ευρωκοινοβούλιο
O Αντόνιο Παντσέρι στο Ευρωκοινοβούλιο © European Parliament

Qatargate - Η απόφαση για τη λογίστρια του Παντσέρι και την έκδοσή της στο Βέλγιο θα ληφθεί στις 9 Φεβρουαρίου

Για την υπόθεση Qatargate το Εφετείο του Μιλάνου ανέβαλε σήμερα Τρίτη (31/1) την απόφασή του σχετικά με την έκδοση ή μη της λογίστριας του Αντόνιο Παντσέρι στο Βέλγιο. Η απόφαση θα ληφθεί στις 9 Φεβρουαρίου.

Η φοροτεχνικός Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών, φέρεται να πήρε μέρος στο ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από το Κατάρ σε αυτήν την πολύκροτη υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή.

Το Εφετείο του Μιλάνου ζήτησε επιπλέον στοιχεία από το Βέλγιο σχετικά με τη δράση της Μπελίνι, η οποία βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ιταλία.

«Η πελάτισσά μας είναι αθώα και θα πρέπει να μας δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για να το αποδείξουμε» ισχυρίστηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισής της.

Ελεύθερες η κόρη και η σύζυγος του Παντσέρι

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθερες η κόρη και η σύζυγος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Η απόφαση του εισαγγελέα ελήφθη μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον Παντσέρι στο πλαίσιο του «μνημονίου συνεργασίας και μεταμέλειας» του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο Αντόνιο Παντσέρι αποκάλυψε στις ανακρίσεις επαρκή στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση του Qatargate.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής είχε δεσμευτεί να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για τις οικονομικές συναλλαγές, αλλά και τα ονόματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δωροδοκήθηκαν με «πετροδόλαρα» από το Κατάρ.

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα των Financial Times  για το Qatargate επισημαίνεται ότι «η Εύα Καϊλή ήταν "inside woman" του Παντσέρι» και «ζούσε σαν σταρ του σινεμά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ