Πολιτικη & Οικονομια

«Η Εύα Καϊλή πουθενά δεν λέει ότι έδωσε τη βαλίτσα στον πατέρα της για να την κρύψει»

Η απάντηση μέσω του δικηγόρου της σε δημοσιεύματα για το ένταλμα σύλληψης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή
© Theodore Manolopoulos / SOOC

Qatargate - Εύα Καϊλή: Η απάντηση για το περιεχόμενο του εντάλματος σύλληψης και τον ρόλο του πατέρα της στη μεταφορά βαλίτσας με χρήματα

Η Εύα Καϊλή μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλης Δημητρακόπουλου, απαντά σε δημοσίευμα για το περιεχόμενο του εντάλματος σύλληψης των βελγικών αρχών σε βάρος της ευρωβουλευτή για το Qatargate, αλλά και την αναφορά στη βαλίτσα με τα χρήματα και τον ρόλο του πατέρας της.  

«Η κυρία Καϊλή έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία στις 10/12/22, απολογία στον ανακριτή στις 11/12/22, νέα κατάθεση στην αστυνομία στις 19/12/22. Πουθενά δεν λέει ότι έδωσε τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να τα κρύψει. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε προγενέστερα των καταθέσεων -απολογίας , στις 9/12/22. Δεν υπάρχει συνεπώς αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή του ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματ», αναφέρει αρχικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή και συνεχίζει:

«Η κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφο της διαμέρισμα. Παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών, τον οποίον ζωγράφιζαν δημοσιεύματα της Le soir. Η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας ρητά απαγορεύεται στο Βέλγιο, γιατί προκαλεί δυσχέρεια στην έρευνα αλλά και εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.