Πολιτικη & Οικονομια

Qatargate: Ελεύθερες η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή με τις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αντόνιο Παντσέρι
© Amine Landoulsi/Anadolu Agency/Getty Images

Qatargate: Ελεύθερες η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι

Αφέθηκαν ελεύθερες η κόρη και η σύζυγος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Οι δικαστές συνεδρίασαν το πρωί και όπως σχολιάζει ο ιταλικός Τύπος, η κίνηση του δικαστή Claise πάρθηκε κατόπιν συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και φαίνεται να εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας και μεταμέλειας του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης αυτό σημαίνει ότι ο Αντόνιο Παντσέρι αποκάλυψε, στις ανακρίσεις του, επαρκή στοιχεία και ότι ο ρόλος των δύο γυναικών στην όλη υπόθεση του Qatargate έπαψε να θεωρείται κύριας σημασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι επικουρούμενος από τους δικηγόρους του, υπέγραψε μνημόνιο με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα άρθρα αυτά αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση.

Αυτό αναφέρεται σε μια δέσμευση με την οποία ένας μετανοημένος προχωρά σε ουσιαστικές, αποκαλυπτικές, αληθείς και πλήρεις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή τρίτων και, εάν ισχύουν, τη δική του/της εμπλοκή σχετικά με ποινικά αδικήματα εντός του συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, έχει δεσμευθεί να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για τις οικονομικές συναλλαγές, αλλά και τα ονόματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δωροδοκήθηκαν.

Οι συνήγοροι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, οι κ.κ. Λοράν Κένς και Μαρκ Ουιτεντέλ σε συνέντευξή τους στη βελγική εφημερίδα L’Echo ανέφεραν ότι τόσο ο ομοσπονδιακός δικαστής όσο και η αστυνομία θα μπορέσουν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αντόνιο Παντσέρι, με τον Λοράν Κενς να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «η μπάλα είναι στο γήπεδό του. Είναι απόλυτα ενημερωμένος από τις αρχές. Τον έχουμε συμβουλέψει σχετικά και γνωρίζει τα θέματα» ενώ, ο Μαρκ Ουιτεντέλ προσέθεσε ότι «εγγυάται ότι θα πει όλη την αλήθεια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ