- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Qatargate: Ελεύθερες η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή με τις αρχές
Qatargate: Ελεύθερες η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι
Αφέθηκαν ελεύθερες η κόρη και η σύζυγος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Οι δικαστές συνεδρίασαν το πρωί και όπως σχολιάζει ο ιταλικός Τύπος, η κίνηση του δικαστή Claise πάρθηκε κατόπιν συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και φαίνεται να εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας και μεταμέλειας του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.
Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης αυτό σημαίνει ότι ο Αντόνιο Παντσέρι αποκάλυψε, στις ανακρίσεις του, επαρκή στοιχεία και ότι ο ρόλος των δύο γυναικών στην όλη υπόθεση του Qatargate έπαψε να θεωρείται κύριας σημασίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι επικουρούμενος από τους δικηγόρους του, υπέγραψε μνημόνιο με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα άρθρα αυτά αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση.
Αυτό αναφέρεται σε μια δέσμευση με την οποία ένας μετανοημένος προχωρά σε ουσιαστικές, αποκαλυπτικές, αληθείς και πλήρεις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή τρίτων και, εάν ισχύουν, τη δική του/της εμπλοκή σχετικά με ποινικά αδικήματα εντός του συγκεκριμένης υπόθεσης.
Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, έχει δεσμευθεί να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για τις οικονομικές συναλλαγές, αλλά και τα ονόματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δωροδοκήθηκαν.
Οι συνήγοροι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, οι κ.κ. Λοράν Κένς και Μαρκ Ουιτεντέλ σε συνέντευξή τους στη βελγική εφημερίδα L’Echo ανέφεραν ότι τόσο ο ομοσπονδιακός δικαστής όσο και η αστυνομία θα μπορέσουν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αντόνιο Παντσέρι, με τον Λοράν Κενς να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «η μπάλα είναι στο γήπεδό του. Είναι απόλυτα ενημερωμένος από τις αρχές. Τον έχουμε συμβουλέψει σχετικά και γνωρίζει τα θέματα» ενώ, ο Μαρκ Ουιτεντέλ προσέθεσε ότι «εγγυάται ότι θα πει όλη την αλήθεια».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες - Aύξηση έως και 100 ευρώ τον χρόνο στο επίδομα θέρμανσης
«Μετρό με Τσίπρα - Μετρό με Μητσοτάκη»: Η φωτογραφία που ανέβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το ΚΑΤ θα το παραδώσω στον διάδοχό μου εντελώς καινούργιο», ανέφερε υπουργός Υγείας
«Συνεχίζουμε με ακόμη πιο στοχευμένες παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος», τόνισε ο Περιφερειάρχης
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.