Ελλαδα

Προφυλακίστηκε η 29χρονη που κατηγορείται ότι πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα - Επιμένει ότι έπεσε μόνο του

Θα κρατηθεί στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης.

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 29χρονη μητέρα στον Αλιάκμονα που κατηγορείται για το έγκλημα με το νεκρό βρέφος
Η 29χρονη μητέρα στον Αλιάκμονα που κατηγορείται για το έγκλημα με το νεκρό βρέφος | Πηγή ΦΩΤΟ: Facebook

Θάνατος βρέφους: Προφυλακίστηκε η 29χρονη που κατηγορείται ότι πέταξε το παιδί της στον Αλιάκμονα

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 29χρονη μητέρα του βρέφους στη Βέροια. Η φερόμενη ως παιδοκτόνος απολογήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Η απολογία της 29χρονης στον ανακριτή κράτησε συνολικά τρεις ώρες και επτά λεπτά, ενώ φέρεται να επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το κοριτσάκι που γέννησε και σήμερα θα γινόταν ενός έτους.

Η 29χρονη υποστηρίζει ότι το μωρό έπεσε μόνο του, στο φράγμα του Αλιάκμονα έξω από τη Βέροια. Ωστόσο, δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς, στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας όπου έδινε εξηγήσεις από τις 11:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να κριθεί προφυλακιστέα.

Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι θα ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με δόλο σε θανατηφόρα έκθεση αλλά και να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη γυναίκα που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα υγείας, έφτασε με ταξί στο φράγμα του Αλιάκμονα το μεσημέρι του Σαββάτου. Με το μωρό στην αγκαλιά περπάτησε 20 λεπτά μέχρι και την πρώτη προβλήτα του ποταμού. Άγνωστο παραμένει τι ακριβώς έγινε από εκείνη τη στιγμή και μετά και πως το 11 μηνών βρέφος βρέθηκε στα παγωμένα νερά.

Οι Αρχές, εκτιμούν πως η 29χρονη πέταξε το βρέφος στο νερό και στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία οδηγού ταξί που παρέλαβε τη γυναίκα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το φράγμα, δεν ήταν καθόλου ταραγμένη όταν επιβιβάστηκε. Μόλις η ίδια κάλεσε το ταξί, η φωνή της στο τηλέφωνο ήταν ψύχραιμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη ζήτησε από τον οδηγό να την μεταφέρει έως την περιοχή των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη Βέροια. Στη συνέχεια έμεινε σε δωμάτιο ξενοδοχείου έως και την επόμενη ημέρα. Στη μητέρα της και τον παππού της που ρωτούσαν επίμονα που είναι το παιδί όταν την είδαν να μπαίνει μόνη της στο σπίτι, απαντούσε ότι «είναι καλά εκεί που είναι». Η ύποπτη συμπεριφορά τους ανάγκασε να καλέσουν την αστυνομία.

Η 29χρονη προσήχθη στο τμήμα Ασφαλείας και αφού προσπάθησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς δίνοντας διαφορετικό σημείο, τελικά παραδέχθηκε ότι είχε πάει βόλτα με το βρέφος στο φράγμα του Αλιάκμονα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στις 2 τα ξημερώματα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε το βρέφος νεκρό κοντά σε προβλήτα.

Η φερόμενη παιδοκτόνος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και φέρεται να έχει σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή της. Η οικογένειά της καταγγέλλει πως οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου Αλεξάνδρειας που την παρακολουθούσαν, είχαν τέσσερις μήνες να εμφανιστούν.

Ο παππούς της 29χρονης, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ είπε: «Ποιοι κοινωνικοί λειτουργοί; Από τον Αύγουστο είχανε να έρθουνε εδώ. Γιατί δεν ξέρανε; Γνωρίζανε την περίπτωση του παιδιού. Μας λέγανε θα ερχόμαστε κάθε μήνα, μία ή δύο φορές, αλλά ούτε καν πατήσανε, εμείς εδώ δεν έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς».

Ο αδερφός της μητέρας, μιλώντας στον Alpha, είπε ότι η 29χρονη του εκμυστηρεύτηκε ότι «το μωρό μπουσουλούσε και έπεσε».

«Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο, το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό», είπε στο Mega ένας από τους αστυνομικούς που βρήκαν το μόλις 11 μηνών βρέφος νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η 29χρονη μητέρα επί 14 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, με τους συγγενείς να έχουν κάνει τα πάντα για να τη βοηθήσουν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σταυρού, Ιωάννης Κεσίδης, είπε χαρακτηριστικά: «Οι πληροφορίες που έχω εγώ από την Πρόνοια είναι ότι ερχόταν κανονικά από το 2021, αν δεν κάνω λάθος».

Η 29χρονη οδηγήθηκε μέσω του υπογείου του Δικαστικού Μεγάρου συνοδεία σημαντικής αστυνομικής δύναμης. Στη μητέρα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του βρέφους φαίνεται να είναι ο πνιγμός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ