Ελλαδα

Θερμοκρασίες άνοιξης στην Ευρώπη τον Ιανουάριο (χάρτες)

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόγνωση καιρού - Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικος ο Ιανουάριος στην Ευρώπη
© EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καιρός - Πρόγνωση Σάκη Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικος ο Ιανουάριος στην Ευρώπη - Δείτε τις αναρτήσεις του

Υψηλές  για την εποχή θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια αναμένονται για τον Ιανουάριο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους ειδικούς χάρτες ο προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, παρουσιάζει τον καιρό του επόμενου μήνα.

«Αυτη τη φορά Ευρώπη και Βόρεια Αμερική θα έχουν κοινή θερμοκρασιακή πορεία καθώς θα βιώσουν θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από τους μέσους όρους της περιόδου τις επόμενες 10-15 ημέρες» γράφει στην ανάρτησή του και συνεχίζει:

«Για την βόρεια Αμερική θα πρόκειται οπως είναι λογικό για ένα ακόμα θερμοκρασιακό σόκ αλλά με ανοιξιάτικα αυτή τη φορά χαρακτηριστικά».

Στην άλλη ανάρτησή του ο κ.Αρναούογλου επισημαίνει: «Σύμφωνα με την μακροπρόθεσμη εκτίμηση 13 παγκόσμιων προγνωστικων μοντέλων, μόνο το ρώσικο (Moscow) προβλέπει τον Ιανουάριο του 2023 να κυλήσει για το μεγαλυτερο τμήμα της γηραιάς ηπείρου πιο κρύος από τον μέσο όρο!!...Για τα υπόλοιπα ουδέν σχόλιο...»

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες:

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα ανατολικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ