- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Όλυμπος: 41 ετών ο ορειβάτης που ανασύρθηκε νεκρός από χαράδρα
Τραγικό τέλος στην προσπάθεια ανάβασης των δύο φίλων
Όλυμπος: Νεκρός ο 41χρονος ορειβάτης - Η ανάσυρση της σορού του από χαράδρα και η αναζήτηση από τον φίλο του
Έμπειρος ορειβάτης, μόλις 41 ετών, ήταν ο άνδρας που ανασύρθηκε σήμερα (26.12) νεκρός από χαράδρα στον Όλυμπο. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η νεκροψία - νεκροτομή να δείξει αν ο ορειβάτης άφησε την τελευταία του πνοή από πτώση ή αν πέθανε από το κρύο.
Όπως είναι γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι των Χριστουγέννων, όταν οι δύο ορειβάτες βρίσκονταν στη βάση Λουκιού στο Μύτικα σε υψόμετρο 2.700 μέτρων. Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή, ενώ ο δεύτερος αποφάσισε να τον περιμένει στο ίδιο σημείο μέχρι να γυρίσει. Όταν, όμως, ο φίλος του επέστρεψε δεν τον βρήκε στο σημείο που τον άφησε και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη» έστειλε σήμα ότι αγνοείται.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με παγωμένο χιόνι κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές. Η ανάσυρση του ορειβάτη ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή.
Μόλις το πρωί της Δευτέρας (26.12) οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάφεραν να προσεγγίσουν τον ορειβάτη και να ανασύρουν τη σορό του στο ελικότερο Super Puma που είχε επιστρατευτεί και με το οποίο έγινε η διακομιδή του άνδρα στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.