- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μέχρι την Πρωτοχρονιά
Κλειστά σήμερα εμπορικά και σούπερ μάρκετ
Εορταστικό ωράριο 2022: Οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων από αύριο, 27 Δεκεμβρίου 2022 έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα σουπερμάρκετ. Από αύριο, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου έμποροι και εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις επιχειρήσεις τηρώντας το εορταστικό ωράριο 2023.
Τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 9:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 21:00 το βράδυ, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με όσα ισχύουν για το εορταστικό ωράριο, τα μαγαζιά θα κλείσουν στις 20:00 το βράδυ.
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο μέχρι την Πρωτοχρονιά:
- Δευτέρα 26/12/2022 ΚΛΕΙΣΤΑ
- Τρίτη 27/12/2022 09:00-21:00
- Τετάρτη 28/12/2022 09:00-21:00
- Πέμπτη 29/12/2022 09:00-21:00
- Παρασκευή 30/12/2022 09:00-21:00
- Σάββατο 31/12/2022 09:00-20:00
- Κυριακή 1/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ
- Δευτέρα 2/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ
Από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου του 2023 τα καταστήματα θα λειτουργούν με το γνωστό τους ωράριο.
Εορταστικό ωράριο: Προσδοκίες για τζίρο μεγαλύτερο από 3,6 δισ. ευρώ
Οι έμποροι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη, προσδοκούν εφέτος μεγαλύτερο εορταστικό τζίρο από τα 3,6 δισ. ευρώ, του περυσινού Δεκεμβρίου, ενώ οι καταναλωτές εύλογα αναζητούν προσιτές τιμές, ανάλογες με το «ψαλιδισμένο» διαθέσιμο εισόδημα τους.
Τα επίσημα στοιχεία από την αρχή του έτους μέχρι τώρα δείχνουν μια «πληθωριστική», αλλά ενθαρρυντική αύξηση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο που υπερβαίνει σε ετήσια βάση το 10% και η οποία αναμένεται να διατηρηθεί κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Δεκεμβρίου. Ο εμπορικός κόσμος της χώρας αισιοδοξεί ότι η φετινή εορταστική περίοδος μπορεί να αναπληρώσει μέρος του χαμένου τζίρου των 2 δισ. ευρώ, των δύο προηγούμενων ετών της πανδημίας, καθώς και να ανακτήσει μέρος του τζίρου που για τον ίδιο λόγο, μετατοπίστηκε μέσω του ηλεκτρονικό εμπορίου σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.
Αναφορικά με την Αττική, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, η εμπορική κίνηση εξελίσσεται αρκετά καλά από πλευράς επισκεψιμότητας, ενώ η συνέχεια αναμένεται καλύτερη για τα εμπορικά σε όλες τις στολισμένες και εντυπωσιακά με led φωταγωγημένες αγορές του Λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι εμφανές πως το ενδιαφέρον των καταναλωτών προσελκύει πρώτα το γιορτινό κέντρο της Αθήνας, τα πολυκαταστήματα, υπερκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, ενώ ακολουθούν χωρίς να υστερούν τα εμπορικά καταστήματα στις μεγάλες και μικρότερες περιφερειακές αγορές των πόλεων της Αττικής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.