- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θάνατος 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη - Ένταση στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας στη μεγάλη πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδα ατόμων να πέταξε πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών.
Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Σταδίου πριν την Κλαυθμώνος, αντιεξουσιαστές έριξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών, που απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης.
Ένταση υπήρξε και στην πλατεία Συντάγματος, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.
Σε 23 ανέρχονται οι προσαγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, 20 άτομα προσήχθησαν από την Ομόνοια και 3 από τα Εξάρχεια.
Θάνατος 16χρονου Ρομά: Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη
Νωρίτερα, ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά.
Στην πλατεία Καμάρας ομάδα αγνώστων πέταξε αυτοσχέδιες βόμβες (μολότοφ) προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην Εγνατία οδό και απάντησαν με περιορισμένη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης.
Στη συνέχεια κινήθηκαν προς τα στενά της Ροτόντας. Η πορεία είχε ξεκινήσει μετά τις 7 το απόγευμα από την Καμάρα και κινήθηκε μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς το ΥΜΑΘ. Στο σημείο αυτό μεγάλο μέρος από το σώμα της πορείας αποχώρησε και συνέχισαν τα μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι διοργανωτές συμμετείχαν φοιτητικές οργανώσεις, συλλογικότητες, κόμματα της αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Νωρίτερα, επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, στην πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, στην Εγνατία οδό. Περίπου πενήντα άτομα που εξήλθαν από τον χώρο του ΑΠΘ πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τη διμοιρία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Δεν αναφέρθηκαν προσαγωγές, συλλήψεις ή τραυματισμοί.
Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια προκλήθηκαν απόψε και στο κέντρο της Πάτρας, στο τέλος δεύτερης πορείας που οργανώθηκε για τον θάνατο του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά την διάρκεια καταδίωξης.
Ειδικότερα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Ερμού, στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με την ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στην συνέχεια τα ίδια άτομα επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα στην οδό Κορίνθου.
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν, τους απομάκρυναν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα.
Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, με κύριο σύνθημά τους «ενάντια στην κρατική βία και καταστολή», η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθούν απρόοπτα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της Hellenic Train
Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική
Ανιχνεύτηκαν υψηλές συγκεντρώσεις THC και μη εγκεκριμένη CBD σε εισαγόμενο γλύκισμα
Στις πληγείσες περιοχές ο Ευάγγελος Τουρνάς
Δείτε το timelapse βίντεο
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Καλύτερη η εικόνα - Σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα
Τα ευρήματα που εντόπισαν οι πραγματογνώμονες
Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Αμετάβλητο το θερμό σκηνικό - Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά
Έχουν την τιμητική τους και περιμένουν τις ευχές μας...
Σε εξέλιξη η έρευνα για το ατύχημα
Οι ουρές αρνητών στην Κοζάνη, η παραπληροφόρηση και τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.