Ελλαδα

Εορτολόγιο: Σήμερα 1 Δεκεμβρίου γιορτάζει…

Και περιμένει τηλέφωνο…

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εορτολόγιο: Σήμερα 1 Δεκεμβρίου γιορτάζει…
© Ray Hennessy/Unsplash

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Δεκεμβρίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 1 Δεκεμβρίου γιορτάζουν ο Θεόκλητος, ο Φιλάρετος, η Φιλαρέτη, ο Ναούμ, η Ναούμα, Αρετή, που γιορτάζει και των Αγίων Πάντων. 

Ορθόδοξο εορτολόγιο: Προφήτης Ναούμ, Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων, Όσιος Αντώνιος ο Νέος, Άγιος Ονήσιμος Αρχιεπίσκοπος Εφέσου, Άγιος Ανανίας ο Πέρσης, Άγιοι Ανανίας και Σολόχων Αρχιεπίσκοποι Εφέσου, Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού του Αγίου Τρύφωνα Πλησίον της αγίας Ειρήνης αρχαίας και νέας, Άγιος Θεόκλητος Αρχιεπίσκοπος Λακεδαιμόνιας ο θαυματουργός

Και λίγα πραγματολογικά. Ο Άγιος Φιλάρετος είναι προστάτης της μελισσοκομίας, άρα σήμερα γιορτάζουν και οι μέλισσες. Ετυμολογικά, το Θεόκλητος προέρχεται από τα Θεός + καλέω-ώ. Ο Ναούμ ήταν ένας από τους δώδεκα μικρούς προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και ένα από τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. Ναούμ θα πει και «να πούμε», όπως όλοι ξέρουμε. 

Παγκόσμια Ημέρα: κατά του AIDS

Δεκέμβριος - Ορφέας Περίδης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ