Ελλαδα

Με 13 καταθέσεις σφίγγει ο κλοιός γύρω από την «Κιβωτό του Κόσμου»

«Φύλλο και φτερό» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κιβωτός του Κόσμου - Οι 13 καταθέσεις για κακοποίηση παιδιών - Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα στο μικροσκόπιο της οικονομικής Αστυνομίας

Στην πολύκροτη υπόθεση για την «Κιβωτό του Κόσμου» η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, με νέες καταθέσεις που έγιναν από πρώην εργαζόμενους να επιβεβαιώνουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε δομές.

Την ίδια στιγμή οι οικονομικοί επιθεωρητές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και συγγενικών τους προσώπων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε παράνομος πλουτισμός και κακοδιαχείριση των δωρεών εκατομμυρίων που λάμβανε η «Κιβωτός του Κόσμου».

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου έχουν δεσμευτεί, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον εντοπισμό θυρίδων σε τράπεζες. Η οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους το απόγευμα της Δευτέρας (28/11) σε δομές που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» στον Κολωνό.

Το ίδιο συνέβη και στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Μεταξύ άλλων αναζητούνται στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή, τα οποία και θα συμπεριληφθούν στη σχηματισθείσα δικογραφία για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Στο κάδρο των ερευνών που γίνονται στο πλαίσιο του εξονυχιστικού διαχειριστικού ελέγχου παραμένει η πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης.

Κακοποίηση παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου» - Η νέα κατάθεση

Σημειώνεται ότι ένας ακόμη μάρτυρας, πρώην εργαζόμενος σε δομή που είχε ανοίξει η «Κιβωτός του Κόσμου», στην κατάθεσή του στους εισαγγελείς ανηλίκων τη Δευτέρα (28/11) ανέφερε ότι υπήρχαν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών. Είχαν προηγηθεί οι αναφορές για βίαιη παραμονή των παιδιών σε κλουβιά που προορίζονταν για τα παπαγαλάκια.

Ο φάκελος για την «Κιβωτό του Κόσμου» περιλαμβάνει πλέον 13 καταθέσεις. Ανάμεσά τους και αυτή του 19χρονου που άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου». Ο 19χρονος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβγαζα τις κάλτσες».

Έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού στον Βόλο που έμενε στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Εν τω μεταξύ, στον Βόλο υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση και ασέλγεια σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού.

Το παιδί μένει μέχρι και σήμερα σε δομή στον Βόλο. Δράστης φέρεται να είναι το ίδιο άτομο που κατηγορείται και για τις υπόλοιπες ασέλγειες στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η «Κιβωτός του Κόσμου» του πατέρα Αντώνιου στο επίκεντρο έρευνας από την οικονομική αστυνομία για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με τις αποκαλύψεις για το τι συνέβαινε με τα παιδιά στην «Κιβωτό του Κόσμου» να διαδέχονται η μία την άλλη, σε νέα του τοποθέτηση ο πατέρας Αντώνιος ισχυρίστηκε ότι «δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί» και αρνήθηκε για μία ακόμη φορά τις κατηγορίες. Την ίδια στιγμή, πάντως, τον γύρο του διαδικτύου κάνει η αγιογραφία με τον πατέρα Αντώνιο ως Νώε και τα αόρατα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».