Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Με έβαλαν στο κλουβί για τα παπαγαλάκια», περιγράφει 8χρονος

Κλείδωναν το ανήλικο παιδί για ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πράσινο κλουβί όπου τιμωρούσαν τα παιδιά στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο
Το πράσινο κλουβί όπου τιμωρούσαν τα παιδιά στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο © screen shot

Κιβωτός του Κόσμου: Η κακοποίηση 8χρονου και η περιγραφή του για τις τιμωρίες σε δομή - Σε εξέλιξη οι οικονομικές έρευνες

Ένα 8χρονο παιδί περιέγραψε την κακοποίηση που υπέστη σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου». Παιδαγωγός το τιμώρησε για τις «αταξίες που έκανε», βάζοντάς το στο «κλουβί για τα παπαγαλάκια» και του είπε, όπως καταγγέλλει ο ανήλικος, ότι η «συμπεριφορά σου είναι για κλουβί». 

Σύμφωνα με όσα είπε το παιδί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», όταν έκανε κάτι που εκείνη δεν ενέκρινε «με γρατζούναγε στην πλάτη». Καταγγέλλει, μάλιστα, ότι μια άλλη φορά το είχαν κλείσει σε ένα δωμάτιο για ώρες και τελικά τον απελευθέρωσαν άλλα παιδιά στη δομή της Κιβωτού και όχι οι παιδαγωγοί. Το 8χρονο αγόρι περιγράφει πώς το υποχρεώναν να φάει φαγητό που δεν ήθελε: «Μου έβαζαν το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Χαλασμένο. Μου το έβαζαν κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα μέχρι να το φάω. Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλα μου».

Ολόκληρη η συνέντευξη - καταγγελία του παιδιού

«Μια φορά με είχανε βγάλει, ήτανε βράδυ. Έκανα χαζομάρες και μου είπε μια κυρία ότι η συμπεριφορά σου…Με έβαλε μέσα στο κλουβί και μετά μου είπε ότι "η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί". Γι’ αυτό με έβαλε εκεί μέσα. Ναι, το πράσινο (ενν. κλουβί) που ήταν για τα παπαγαλάκια».

Πόση ώρα σε είχε εκεί μέσα κλειδωμένο;
Πολύ...

Σε είχανε χτυπήσει εσένα;

Αυτή η κυρία, ναι, πολύ. Με γρατζούναγε στην πλάτη. Όταν έκανα κάτι κακό, με γρατζούναγε... Με είχε βάλει σε ένα δωμάτιο μικρό κλειδωμένο και ένα παιδί που το λέγανε **** και **** , ο **** κι ο **** με βγάλανε. 3 ώρες και μετά ήρθε, επειδή φώναζα, φώναζα.. Πέρασε μια ώρα, δυο ώρες, τρεις ώρες και με άκουσε ο **** μόνο. Ήταν 17 στα 18.

Σε βγάλανε δηλαδή αλλά παιδιά όχι αυτοί που έπρεπε;
Ναι, ναι. Παιδιά όχι παιδαγωγοί.

Ήσασταν μαζί με τα αδέρφια ή σας είχανε χωρίσει;
Είχε χωριστεί η **** μόνη της και τον **** με εμένα μαζί.

Είχανε χτυπήσει και τον αδερφό σου;
Ναι, πρόσωπο, μπουνιές... Κι ένας άλλος φίλος μου είχε παίξει μπουνιές με τον κύριο ****. Ένα παιδί το είχανε πετάξει κάτω με δύναμη στο κρεβάτι. Ήταν στο πάνω κρεβάτι, εγώ δεν ήθελα να κατέβω κάτω και αυτή η κυρία με τράβηξε από το πόδι και έπεσα κάτω μπρούμυτα και είχα καρούμπαλο. Δεν μπορούσα να φάω το φαγητό μου και μου το βάζανε κάθε μέρα. Μου βάζανε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Χαλασμένο. Μου το βάζανε κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα μέχρι να το φάω. Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλα μου.

Εσύ μπορούσες να μιλήσεις με τη μαμά σου να της τα πεις αυτά;
Δεν μπορούσα. Έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο η μαμά και της το κλείνανε.

Μετά από πόσο καιρό από τότε που σας χτύπησαν κατάφερες να το πεις της μαμάς;
Μετά από πάρα πολύ καιρό. Πάνω από βδομάδα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-col5ljb6hscp)

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα άδειασε τη θυρίδα στην τράπεζα

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η πρεσβυτέρα ήταν εκείνη που άδειασε τη θυρίδα στην τράπεζα, λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για τις κακοποιήσεις παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και τις καταγγελίες που στρέφονται τόσο κατά παιδαγωγών, αλλά και κατά του π. Αντωνίου. Στη συγκεκριμένη τράπεζε, η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να είχε καταθέσεις σε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ. 

Τζίρους άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ είχε η «Κιβωτός του Κόσμου» τα τελευταία πέντε χρόνια σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της οικονομικής αστυνομίας. Οι τζίροι από δωρεές έφταναν και τα 6 εκατομμύρια το χρόνο. Οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, αναμένεται να γίνουν σε όλα τα παραρτήματα της «Κιβωτού του Κόσμου» ανά την Ελλάδα, «ξεσκονίζοντας» τους λογαριασμούς πρώην μελών του οικονομικού συμβουλίου αλλά και υπαλλήλων ώστε να διαπιστώσουν αν είχαν κι άλλα πρόσωπα πρόσβαση στα ταμεία. Επιπλέον, αναμένεται να ανοιχτούν σύντομα οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και λοιπών συγγενών για να ελεγθούν οι εισροές και εκροές χρημάτων καθώς και οι παραλήπτες τους.

Παράλληλα, ερευνάται από τις αρχές αν υπήρχε κακοδιαχείριση των οικονομικών ενώ έχουν σταλεί αιτήματα και στις τράπεζες ώστε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να ελεγχθεί αν υπάρχουν εικονικές ροές χρημάτων. Ήδη, από τις αρχές της εβδομάδας βρίσκεται σε εξέλιξη η ενδελεχής έρευνα των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας στη δομή της Κιβωτού στον Κολωνό, ενώ σειρά θα πάρουν όλες οι υπόλοιπες, όπως εκείνες της Χίου, της Καλαμάτας, της Πωγωνιανής. Επιπλέον, έρευνα πραγματοποιείται για να διαπιστωθεί κατά πόσο είχαν άδεια λειτουργίας οι δομές καθώς υπάρχουν αναφορές πως η δομή της Καλαμάτας και της Πωγωγιανής δεν είχαν αδειοδοτηθεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cokraohn62gp)

Διαβάστε ακόμη »»» Τρίτη περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού της Κιβωτού του Κόσμου εξετάζει η Εισαγγελία Ανηλίκων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ