Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Πρώην στέλεχος άδειασε τραπεζική θυρίδα μετά τις αποκαλύψεις»

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ εφημερίδας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κτίριο δομής της Κιβωτού του κόσμου
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗΣ/EUROKINISSI

Κιβωτός του Κόσμου: Οι αποκαλύψεις για την οργάνωση, ο έλεγχος των οικονομικών και το άδειασμα θυρίδας

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» υποστηρίζει ότι πρώην στέλεχος της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» μετέβη με απόλυτη μυστικότητα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας και άδειασε τραπεζική θυρίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί την Τρίτη. Κατά το δημοσίευμα, στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα φαίνεται να διατηρούνταν λογαριασμός της Κιβωτού του Κόσμου ύψους 2.000.000 ευρώ. Για το άδειασμα της θυρίδας φέρεται να έχουν ενημερωθεί και οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Χρήματος που ήδη ερευνούν τις ύποπτες δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου. 

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο στέλεχος της ΜΚΟ προγραμμάτιζε να μεταφερθούν αμέσως όσα περιείχε η θυρίδα σε τραπεζικό «κιβώτιο» άλλης τράπεζας που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Μάλιστα το ίδιο πρώην κορυφαίο στέλεχος είχε ειδοποιήσει το άλλο πιστωτικό ίδρυμα, επίσης στο κέντρο της πρωτεύουσας, για το άνοιγμα της νέας θυρίδας, χωρίς όμως τελικά το σχέδιο επανατοποθέτησης χρημάτων, τιμαλφών, τιμολογίων ή και εγγράφων από θυρίδα σε θυρίδα να υλοποιηθεί. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cokfedfr5f29)

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει δρομολογήσει ήδη έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων τα οποία συμμετέχουν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής. Ειδικότερα, αναζητείται εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν χειριστεί ορθά τα οικονομικά στοιχεία (ταμεία, κ.λπ.) της δομής και γι' αυτό ελέγχεται η νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών αλλά και το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο οικονομικός εισαγγελέας αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού». Μία ΜΚΟ με δύο ουσιαστικά μετόχους, τη γυναίκα του π. Αντώνιου και τη μητέρα του. Το 50% το κατέχει η σύζυγος και το άλλο 50% η 86χρονη μητέρα του. Ο τζίρος της δομής φαίνεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας αρμόδιος για το «μαύρο χρήμα» ερευνά τα 89 εκατομμύρια που ήταν οι δωρεές και οι χορηγίες που δίνονταν στην Κιβωτό του κόσμου, τα τελευταία 8 – 10 χρόνια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cok8trg2irzd)

«Κιβωτός του Κόσμου»: Η πολυτελής ζωή του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Διαφορετική από τη δημόσια φαίνεται πως ήταν η προσωπική ζωή του π. Αντώνιου. Όπως αναφέρει το Mega, ο επικεφαλής της οργάνωσης, σύμφωνα με εθελοντές και πρώην εργαζόμενους σε δομές, φέρεται να οδηγούσε κατά διαστήματα μια Porsche Cayenne και η πρεσβυτέρα ένα εξίσου πολυτελές τζιπ με φιμέ τζάμια που κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ.

«Κατέφθαναν με πανάκριβα αυτοκίνητα στη δομή στην Πωγωνιανή. Porsche Cayenne με φιμέ τζάμια», λέει ένα άτομο στο τηλεοπτικό σταθμό. Μάλιστα, μαρτυρίες ανέφεραν πως μετά από 7μερη κρουαζιέρα με παιδιά της «Κιβωτού», ο πατέρας Αντώνιος αποβιβάστηκε στο λιμάνι του Πειραιά και ορισμένοι από τους επιβάτες τον είδαν να κατευθύνεται σε σημείο που τον περίμενε οδηγός, μπροστά από ένα άλλο πολυτελές τζιπ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cojre0v4160x)

Διαβάστε ακόμη »»» «Ο π. Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται»: Καταγγελιών συνέχεια για την «Κιβωτό του Κόσμου»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ