Ελλαδα

«Ο π. Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται»: Καταγγελιών συνέχεια για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Η εξομολόγηση του 19χρονου σε φίλο του για την παρενόχληση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πατέρας Αντώνιος
@ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κιβωτός του Κόσμου: Οι νέες καταγγελίες για τον π. Αντώνιο και ο έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία από ορκωτούς λογιστές

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες και αποκαλύψεις για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου». Στο στόχαστρο παραμένει ο π. Αντώνιος, ιδρυτής της ΜΚΟ, ενώ ορκωτοί λογιστές θα «ξεσκονίσουν» τα οικονομικά της οργάνωσης. 

Τις τελευταίες ώρες, ο 22χρονος φίλος του 19χρονου που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση μίλησε για τη στιγμή που το θύμα του εξομολογήθηκε όλα όσα είχε βιώσει. «Τέλη Σεπτεμβρίου, κι ενώ είχα χάσει επαφή για δύο εβδομάδες, αποφάσισα να πάω να τον βρω. Πήγα στο σπίτι του, τον βρήκα, ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν είχε ρεύμα, δεν είχε φαγητό. Τότε δεν έμενε σε δομή, είχε νοικιάσει σπίτι με έναν φίλο του», είπε ο 22χρονος στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Όταν τον είδα, μου είπε ότι έχει να φάει τρεις μέρες και έχει να πιει νερό δύο μέρες. Ζήτησε να του πάρω ένα μπουκάλι νερό. Μου είπε ότι θέλει να μου πει κάποια πράγματα. Ξεκίνησε να μου εξιστορεί τα πάντα με τη σειρά, πώς έγινε, τι έγινε. Μου είπε ότι εκείνο το πρόσωπο (ο πατήρ Αντώνιος) δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ξεκίνησε να μου λέει ότι τον είχε πάρα πολύ κοντά του, ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά, τον προόριζε για κάτι μεγάλο. Τον έπαιρνε μαζί του σε όλα τα ταξίδια του».

Σύμφωνα με τον 22χρονο, η σεξουαλική παρενόχληση είχε αρχίσει από τα 16,5 χρόνια του καταγγέλλοντα. «Από τα 16,5 χρόνια του είχε αρχίσει η ασέλγεια. Δεν είχε γίνει μόνο μία φορά. Πάρα πολλές φορές μου είπε ότι είχε τύχει να έχουν ξαπλώσει μαζί στο κρεβάτι και σιγά σιγά να περνά το χέρι του κάτω από τα ρούχα, όλο και πιο χαμηλά. Η μαμά του 19χρονου έχει προβλήματα υγείας και η Κιβωτός τής παρέχει στέγη και κάποια επιδόματα. Ο πατήρ Αντώνιος τον είχε πάρα πολύ κοντά του, του είχε τα τελευταία μοντέλα κινητά, ακριβά παπούτσια και ρούχα. Η μητέρα του ήταν ο λόγος που ανεχόταν όλη αυτή την κατάσταση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cojethxwe82h)

Κιβωτός του Κόσμου: Ορκωτοί λογιστές θα «ξεψαχνίσουν» τους λογαριασμούς

Ορκωτούς λογιστές και δικηγορικό γραφείο για έλεγχο φέρνει στην Κιβωτό του Κόσμου το νέο διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το νέο Δ.Σ., πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Η ανακοίνωση του νέου Δ.Σ.:

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της "Κιβωτού του Κόσμου", αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας τη μεταβατική διοίκηση του φορέα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου.

«Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο. Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της "Κιβωτού του Κόσμου". Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών. Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις».

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα στα οικονομικά από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρο χρήματος | 23/11/22| ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ