Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτό είναι το κλουβί τιμωρίας που κατήγγειλαν γονείς

Φωτογραφία - ντοκουμέντο από τη δομή του Βόλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφικό ντοκουμέντο: Αυτό είναι το κλουβί τιμωρίας που κατήγγειλαν γονείς στην Κιβωτό του Κόσμου - Εικόνα από τη δομή του Βόλου.
Το πράσινο κλουβί όπου τιμωρούσαν τα παιδιά στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο © screen shot

Φωτογραφικό ντοκουμέντο: Αυτό είναι το κλουβί τιμωρίας που κατήγγειλαν γονείς στην Κιβωτό του Κόσμου - Εικόνα από τη δομή του Βόλου.

Συνεχίζεται το τσουνάμι αποκαλύψεων και καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης που φέρονται να λάμβαναν χώρα στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Μάλιστα, σε κάποιες καταγγελίες παιδιών και γονιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας γίνονται αναφορές για την ύπαρξη κλουβιών στα οποία υπεύθυνοι κλείδωναν τα παιδιά για τιμωρία.

Σήμερα, στο φως της δημοσιότητας ήρθε εικόνα η οποία, σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» στον Βόλο, επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός τέτοιου κελιού.

Τα λεγόμενα της γυναίκας που κατήγγειλε ότι κλείδωναν για τιμωρία τα παιδιά που φιλοξενούνταν στην δομή της Κιβωτού στο Βόλο σε κλουβί, ενισχύει η φωτογραφία -  ντουκουμέντο από το συγκεκριμένο παράρτημα. Η Βάσω Κυριαζή, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Ταχυδρόμος Βόλου», μίλησε στον ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο κλουβί, το οποίο υπάρχει πράγματι στη δομή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cohvdwmjamu9)

Παράλληλα, τα όσα κατήγγειλε η μητέρα πρώην τροφίμου σε δομή της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» στον Βόλο είναι σοκαριστικά.

«Δυστυχώς ήταν και τα δικά μου παιδιά στην Κιβωτό, φοβάμαι κιόλας να πω το οτιδήποτε… Δυστυχώς έχει κακοποιηθεί και το δικό μου παιδί το μεγάλο, ο γιος μου που είναι 15 χρονών».

«Πριν από κάποιους μήνες, γιατί βασικά εγώ τα παιδιά τα πήρα τώρα», κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 μια μητέρα που είχε τα παιδιά της στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Γνωρίζανε φυσικά ότι τα παιδιά κακοποιούνται και είχαν γίνει διαφορά περιστατικά και ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν ενήμερος. O γιος μου ο μικρός τώρα είναι εννιά, όταν ήταν στο Βόλο, από ό,τι μου είπε το παιδί, και έχω δώσει και φωτογραφίες στον Συνήγορο του Πολίτη, τους έχω στείλει δηλαδή και υλικό.

» Κλείδωναν το παιδί μέσα και όχι μόνο το δικό μου το παιδί, απλά δυστυχώς ήταν και το δικό μου παιδί μέσα σε όλο αυτό. Κλείδωναν τα παιδιά μέσα σε κλουβί χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όλη την ημέρα και το άφηναν εκεί για τιμωρία. Για παραδειγματισμό… Δηλαδή ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα. Και όμως υπάρχουν φωτογραφίες από το κλουβί αυτό, διότι εγώ πήγα στον Βόλο», είπε η μητέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ