Ελλαδα

Τέλος ο π. Αντώνιος και η σύζυγός του από τη διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου»

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέλος ο π. Αντώνιος και η γυναίκα του από τη διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου»
© EUROKINISSI

Κιβωτός του Κόσμου: Αλλάζει άμεσα η διοίκηση - Τι ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Σε ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Κιβωτό του Κόσμου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου  προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως ανακοίνωσε, η κυβέρνηση αποφάσισε να αντικαταστήσει άμεσα τη διοίκηση της ΜΚΟ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες για ένα ευαίσθητο θέμα όπως τα παιδιάν τονίζοντας ότι «χρειάζεται πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών από τις αρχές, και όχι αδιαφορία ούτε και κωλυσιεργία».

«Η ΕΛΑΣ συνδράμει στην έρευνα και εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη χωρίς διακρίσεις», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Πρέπει να έχουν προστασία ό,τι εξέλιξη και να έχει η υπόθεση» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του πατρός Αντωνίου, η Κιβωτός διοικείται από ένα 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου προΐστατο η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή.

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι έχουν υπάρξει αλλαγές για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής

  • στη μείωση του χρόνου που απαιτείται μέχρι την ένταξη στο εθνικό μητρώο αναδοχής
  • στη θέσπιση του επιδόματος αναδοχής από 325 έως 1.200 ευρώ τον μήνα
  • στη διεύρυνση των ηλικακών ορίων. Από 30-60 ετών τώρα είναι 25-75 έτη με μέγιστη διαφορά του αναδόχου με το παιδί τα 50 έτη

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις αλλαγές που έχουν γίνει «το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ