Ελλαδα

Ο π. Αντώνιος αρνείται τις κατηγορίες - «Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί»

Η νέα δήλωση του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» μέσω τρίτων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο π. Αντώνιος
© Facebook / Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Η νέα δήλωση και η άρνηση των κατηγοριών - Η θέση περί επίθεσης στο πρόσωπό του

Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον π. Αντώνιο φέρεται να μετέφεραν τις νέες δηλώσεις του για τη «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για τη στάση και τη δράση του στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ο ιδρυτής της οργάνωσης αρνείται όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί μέχρι σήμερα. 

«Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί. Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», φέρεται να δηλώνει σε ανθρώπους του κοντινού του περιβάλλοντος ο π. Αντώνιος. Όσο προχωρούν οι έρευνες, διαπιστώνεται ανυπαρξία αποδείξεων, πολύ περισσότερο ενδείξεων για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Γι' αυτό και αναζητείται η αιτία αυτών των επιθέσεων σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη στήριξη των παιδιών. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις;», αναφέρει σε δήλωσή του μέσω τρίτων ο π. Αντώνιος. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-conqtmr7ujr5)

Κιβωτός του Κόσμου: Ηλικιωμένος καταγγέλλει ότι εξαπατήθηκε για τη δωρεά ακινήτου

Ένας 79χρονος άνδρας κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε από τον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, μετά από δωρεά που έκανε. Ο κ. Θεόδωρος Αποστόλου μιλώντας στον Ant1, τόνισε πως δώρισε στην «»Κιβωτό του Κόσμου», τον έναν από τους ορόφους ενός μεγάλου εμβαδού ακινήτου που διαθέτει στον Κηφισό, κοντά στη βασική δομή της «ΚτΚ», με «αντάλλαγμα» να βρει θαλπωρή, προστασία και φροντίδα ο γιος του, που είναι ανάπηρος. Όπως είπε ο 79χρονος άνδρας, «εξαπατήθηκε» από τον π. Αντώνιο, τον οποίο γνωρίζει εδώ και 25 χρόνια και τον γνώρισε να μεταφέρει σακιά με τρόφιμα, ενώ τελευταία – όπως λέει – τον είδε να διάγει διαφορετικό βίο.

Όπως είπε, εντυπωσιάστηκε όταν είδε τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», χώρο τον οποίο γνώριζε πριν από τη μεταμόρφωση του, που όπως του είπε ο πατέρας Αντώνιος έγινε από δωρεά μιας οικογένειας επιχειρηματιών. Ο κ. Αποστόλου, ανέφερε πως ο όροφος που δώρισε ήταν εμβαδού 2.742 τετραγωνικών μέτρων και πως σκόπευε εάν όλα είχαν καλώς, να αφήσει και το υπόλοιπο κτήριο στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ωστόσο, όπως είπε, τον ξένισαν δύο πράγματα και θεωρεί πως εξαπατήθηκε από τους ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου». Ανέφερε πως όταν πήγαν με την παπαδιά στο συμβολαιογραφείο για τη μεταβίβαση του ακινήτου, «υπήρχε όρος που ανέφερε πως για κάθε νομική διαφορά θα απευθύνομαι στην παπαδιά, σε μια διεύθυνση στο Πόρτο Ράφτη».

Επιπλέον, ανέφερε ότι ενώ ζήτησε έγγραφη εγγύηση και διασφάλιση πως το παιδί του θα είχε εσαεί τη φροντίδα που θα έπρεπε με ευθύνη της «Κιβωτού του Κόσμου», του είπαν πως μπορούν να του δώσουν ένα χαρτί που να λέει πως «θα τον έχουν σαν «πασά» τον Γιάννη στη δομή», κάτι που όμως δεν διασφάλιζε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως βλάκα που πείστηκε από τους ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου» για την μεταβίβαση του ακινήτου, λέει ωστόσο πως δεν μετανιώνει, διότι έκανε την πράξη αυτή για να βοηθήσει παιδιά που έχουν ανάγκη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-conqfgyuhwh5)

Κιβωτός του Κόσμου: Ποια είναι τα «αόρατα παιδιά» της οργάνωσης 

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το «Βήμα της Κυριακής», τα ίχνη των «αοράτων» παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Κατά το ρεπορτάζ, υπάρχουν παιδιά που δεν εμφανίζονται στο Mητρώο Aνήλικων της οργάνωσης, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να αποσαφηνιστεί η σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών από την πρώην διοίκηση της Κιβωτού.

Στην αναφορά καταγράφεται να απουσιάζουν δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά οικογενειακής αποκατάστασης και διαγνωστικές εκτιμήσεις για την κατάσταση της υγείας των παιδιών. Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η «Κιβωτός» αντιμετώπιζε με διαφορετικό τρόπο βιολογικά αδέρφια τόσο ως προς τη σύνταξη των Ατομικών Σχέδιων Οικογενειακής Αποκατάστασης τους όσο και προς τον χώρο διαβίωσης τους. Συγκεκριμένα, υπάρχει δικαστική απόφαση τοποθέτησης αδελφών στον φορέα και ο φορέας χωρίζει τα αδέλφια σε διαφορετικά παραρτήματα, κίνηση που δεν διατηρεί τον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ των αδελφών, ενώ ο λόγος αυτός προβάλλεται και ως λόγος απόρριψης προτάσεων σύνδεσης (δομή Πειραιά, Άνοιξης και Βόλου).

Από τους 136 ανηλίκους μόνο επτά βρίσκονται σε περίοδο προσαρμογής σε θετή ή ανάδοχη οικογένεια, ενώ ένας ανήλικος τελεί σε καθεστώς εγκεκριμένης υιοθεσίας και ένας ανήλικος σε καθεστώς εγκεκριμένης αναδοχής. Δηλαδή, μόνο το 6,6% των ανηλίκων οι οποίοι την παρούσα χρονική περίοδο φιλοξενούνται σε δομές της οργάνωσης βρίσκονται στο στάδιο μετεγκατάστασής τους σε μια θετή ή ανάδοχη οικογένεια.

Την παρούσα χρονική στιγμή 28 ανήλικοι βρίσκονται σε πρόταση σύνδεσης με θετή ή ανάδοχη οικογένεια. Πρέπει να σημειωθεί πως έχει παρατηρηθεί οι κοινωνικοί λειτουργοί της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» να απορρίπτουν συστηματικά τα αιτήματα σύνδεσης με εγκεκριμένους γονείς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-conn58mkvzn5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.