Ελλαδα

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε κέντρο ειδικών θεραπειών για κακοποίηση παιδιών με ειδικές ανάγκες

Τι καταγγέλλει η Νένα Χρονοπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκιά πίσω από λευκό πανί στην οποία διακρίνονται χέρια και κεφάλι
© Unsplash / Stefano Pollio

Κακοποίηση παιδιών με ειδικές ανάγκες σε κέντρο φιλοξενίας τους - Οι καταγγελίες από γονείς και πρώην εργαζόμενο

Έρευνα έχει ξεκινήσει από την ΕΛ.ΑΣ. σε κέντρο ειδικών θεραπειών μετά τις καταγγελίες γονέων για κακοποίηση παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Η ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου, η οποία είναι Εθελόντρια Γραμματέας του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου 4amea, δήλωσε σήμερα ότι έχει συλλέξει πολλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών. Στην πρώτη καταγγελία που ήρθε σε γνώση της, μια γιαγιά τους είπε ότι το εγγόνι της βγήκε έξω από το συγκεκριμένο κέντρο έχοντας μια δαγκωνιά στο πρόσωπο. Όταν ρώτησε τι είναι αυτό της είπαν «μην τολμήσεις να κάνεις καταγγελία γιατί θα πούμε ότι το παιδί ήρθε έτσι από το σπίτι».

Η άλλη καταγγελία ήταν από μια μητέρα η οποία παρατήρησε ότι άλλαξε η συμπεριφορά του παιδιού της. «Προφανώς έβλεπε πράγματα και τα έκανε στο σπίτι», είπε η Νένα Χρονοπούλου και υποστήριξε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια γραμμή που να μπορεί κάποιος να καταγγείλει τέτοια περιστατικά και σημείωσε ότι αυτό που ζητούν είναι μια συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ώστε να της επισημάνουν τα κενά του νόμου. «Ζητάμε αλλαγή της νομοθεσίας δεν γίνεται να μην υπάρξει έλεγχος σε αυτές της δομές», ανέφερε η κ. Χρονοπούλου επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοι του κέντρου το οποίο καταγγέλλεται απειλούν τους γονείς.

Για την υπόθεση του κέντρου ειδικών θεραπειών μίλησε και πρώην εργαζόμενος στο συγκεκριμένο κέντρο, ο οποίος έκανε λόγο για περίεργη συμπεριφορά από συνοδό στο σχολικό. Όπως υποστηρίζει, ο συνοδός φερόταν άσχημα στα παιδιά, τα έπιανε από το λαιμό και τα πετούσε κάτω, τα έβριζε, προκειμένου όπως του είπε να μάθουν ποιος είναι ο ανώτερος τους για να μπορούν να ησυχάζουν. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η διοίκηση τα ήξερε αυτά και δεν έκαναν τίποτα. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cojkuoki7gsx)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ