Ελλαδα

Απανωτές ληστρικές επιθέσεις σε χωριό της Ηλείας - Ανησυχία στα Μακρίσια

Δυο συμβάντα μόνο τις τελευταίες ημέρες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξεφεύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση με τις ληστείες στην περιοχή των Μακρισίων - Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδοχικές επιθέσεις στο χωριό της Ηλείας.
Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τους ληστές που τρομοκρατούν τα Μακρίσια Ηλείας © Eurokinissi

Ξεφεύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση με τις ληστείες στην περιοχή των Μακρισίων - Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδοχικές επιθέσεις στο χωριό της Ηλείας.

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί στην Ηλεία προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες των απανωτών ληστρικών επιθέσεων σε χωριό του νομού.

Στα Μακρίσια Ηλείας, χθες το βράδυ ένας κουκουλοφόρος μπήκε στο σπίτι όπου μένει μια τριμελής οικογένεια. Την ώρα της επίθεσης, απουσίαζε από το σπίτι ο σύζυγος, κάτι που προφανώς γνώριζε ο δράστης. Αφού απείλησε ότι θα κάνει κακό στην ίδια και το μόλις τριών ετών παιδί της, ζήτησε να του δώσει όσα χρήματα είχε στο σπίτι.

Η γυναίκα, την οποία έσπρωχνε με τα χέρια ο δράστης χωρίς ευτυχώς να της προκαλέσει σοβαρά τραύματα, τον οδήγησε σε ένα δωμάτιο όπου ο σύζυγος της έκρυβε τις αποταμιεύσεις τους.

Όμως, επειδή στον ίδιο χώρο υπήρχαν και οι κυνηγετικές καραμπίνες που κατέχει νόμιμα ο σύζυγος της και φοβούμενη μήπως ο δράστης τις πάρει και θέσει σε κίνδυνο την ζωή του παιδιού της και της ίδιας, του έδωσε αμέσως τα χρήματα που είχαν κρυμμένα για ώρα ανάγκης (περίπου 2.500 ευρώ).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-codnxsdvrz0h)

Στη συνέχεια, ο δράστης εξαφανίστηκε απειλώντας την γυναίκα πως εάν καλέσει άμεσα την αστυνομία, θα γυρίσει να της κάνει κακό, ενώ στην κατάθεση της στους αστυνομικούς, η γυναίκα, ανέφερε πως ο άνδρας ήταν άνω του μετρίου αναστήματος, φορούσε γάντια και κουκούλα τύπου full-face.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cocz4gj6dbbd)



Στο ίδιο χωριό, λίγα 24ωρα νωρίτερα, άγνωστοι, είχαν μπει σε άλλο σπίτι και αφού χτύπησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα, της αφαίρεσαν τα χρήματα που είχε και εξαφανίστηκαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ