Ελλαδα

Νέα διακοπή στη δίκη του ντράμερ - Οργή από τον συνήγορο των θυμάτων

Θα παραμείνει στη φυλακή για άλλους έξι μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορίτσι σε σκοτεινό δωμάτιο που ίσα διακρίνεται με το φως που πέφτει
© Unsplash

Δίκη ντράμερ: Η νέα διακοπή, οι καταγγελίες σε βάρος του και η οργισμένη δήλωση του δικηγόρου των θυμάτων

Την παράταση της προφυλάκισης του ντράμερ για ακόμη έξι μήνες αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο μετά τη νέα διακοπή στη δίκη. Ο ντράμερ είναι αντιμέτωπος για τέσσερις νέες καταγγελίες ασέλγειας εις βάρος κοριτσιών.

Η δίκη διεκόπη σήμερα (15/11) λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας. Ο Γιώργος Γιαννόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου και των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο, τις οποίες φέρεται να τέλεσε εις βάρος των τεσσάρων κοριτσιών κατά το χρονικό διάστημα 2007-2015 σε κάμπινγκ της Ηλείας όπου παραθέριζε.

«Εγώ μπορώ όποτε πείτε, κύριε Πρόεδρε. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό. Είχε δεσμευτεί ότι θα έρθει και θα αρχίσει σήμερα η δίκη ο συνήγορος υπεράσπισης. Μπορεί έστω και δύο ώρες να έρθει να μας τιμήσει ο συνάδελφος. Αυτό είναι εμπαιγμός» τόνισε στο δικαστήριο ο δικηγόρος των θυμάτων, Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση του γνωστού ντράμερ – Διακόπηκε η δίκη του | 15/11/22 | ΕΡΤ

Δίκη ντράμερ: Το χρονικό των υποθέσεων

Ο μουσικός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση. Ο ντράμερ κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2013 προχώρησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού που τότε ήταν μαθήτρια στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στην αρχική καταδίκη του μουσικού, σημειώνοντας πως «δεν έχει σημασία η αναγνωρισιμότητα ή μη του δράστη, αλλά είναι μια σημειολογικά φορτισμένη δίκη γιατί επιτέλους έχει ωριμάσει η συνθήκη στην Ελλάδα γι' αυτό το αδίκημα που είναι από τα πλέον σοβαρά με σκοτεινό αριθμό». «Έχει φτάσει η ώρα ώστε οι γονείς να ακούν τα παιδιά τους -που συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση- και όταν όλα γίνουν σωστά, τότε η αξιοπιστία του παιδιού που είναι πληγωμένο και που φέρνει το τραύμα για πολλά χρόνια είναι το ζητούμενο. Το θέμα είναι να ενθαρρυνθούν, να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν και να απευθυνθούν σωστά απέναντι στις Αρχές», πρόσθεσε.

Ο ντράμερ έχει μηνυθεί από ακόμη πέντε γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στη μήνυση οι γυναίκες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σεξουαλική κακοποίηση από τον συγκεκριμένο άνδρα, όταν εκείνες ήταν ανήλικες στην πλειοψηφία τους κάτω των 12 ετών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν σχετίζονται μεταξύ τους αλλά αναφέρονται σε διαφορετικά πραγματικά περιστατικά, διαφορετικές χρονολογίες και διαφορετικούς τόπους. Φαίνεται δε, πως αυτή η μηνυτήρια αναφορά είναι μόνο η αρχή, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 5 γυναίκες αναφέρουν ονόματα και γεγονότα και άλλων κοριτσιών, τα οποία αναμένεται να κληθούν στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY