Ελλαδα

Καθηγητής που παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα σε ανήλικη κατηγορείται για ασέλγεια

Η εξομολόγηση της μαθήτριας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λερωμένη και ταλαιπωρημένη κούκλα σε σκονισμένο παράθυρο
© Unsplash / Peter Lam CH

Ασέλγεια σε βάρος ανήλικης μαθήτριας από καθηγητή της στη Ρόδο - Το χρονικό, ο ρόλος καθηγήτριας και η αποκάλυψη

Νέο περιστατικό για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης μαθήτριας αποκαλύφθηκε στη Ρόδο. Το κορίτσι κατήγγειλε τον καθηγητή που της έκανε ιδιαίτερα μαθήματα. Ο εφιάλτης για την ανήλικη ξεκίνησε όταν εκείνη φοιτούσε στην Ε' Δημοτικού.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ο 53χρονος καθηγητής Θετικών Επιστημών κλήθηκε σήμερα Τετάρτη ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, το οποίο ανήλικο του είχαν εμπιστευτεί, κατ’ εξακολούθηση.

Ρόδος: Το χρονικό της νέας υπόθεσης ασέλγειας με θύμα ανήλικη μαθήτρια

Το 15χρονο σήμερα κορίτσι, μαθήτρια της πρώτης Λυκείου, εκμυστηρεύτηκε τον Μάιο του 2022 σε καθηγήτριά της ότι ο καθηγητής ασελγούσε εις βάρος της κατά τη διάρκεια ιδιαίτερων μαθημάτων που της παρέδιδε στην οικία, όπου διαμένει με τους γονείς της, ενώ φοιτούσε στην πέμπτη τάξη του δημοτικού. Όπως υποστηρίζει, οι ασελγείς πράξεις εις βάρος της από τον καθηγητή συνεχίστηκαν μέχρι και την πρώτη Γυμνασίου. Η καθηγήτριά της είχε διαπιστώσει αλλαγή στη συμπεριφορά της και την προσέγγισε προκειμένου να της εξομολογηθεί όλα όσα της συμβαίνουν. Η καθηγήτρια ενημέρωσε με αναφορά της τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η υπόθεση παραπέμφθηκε προς έρευνα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και από εκεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ενώ ταυτόχρονα παραγγέλθηκε, όπως προαναφέρθηκε, και διοικητική έρευνα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε τρεις καθηγήτριες κατέθεσαν τα όσα τους εκμυστηρεύθηκε το παιδί.

Το παιδί περιέγραψε παρουσία παιδοψυχολόγου τα όσα τέλεσε εις βάρος του ο εκπαιδευτικός λέγοντας μάλιστα ότι το έκανε σαν δικαιολογία όποτε δεν καταλάβαινε ενώ περιέγραψε και πως ένιωθε φόβο. Η οικογένεια του παιδιού έχει αναθέσει σε δικηγόρο την υποβολή δηλώσεως προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Την ίδια ώρα, ο εκπαιδευτικός αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και διατείνεται ότι πράγματι παρέδιδε μαθήματα στο παιδί στην οικία του, αλλά στην κουζίνα παρουσία των γονέων του, στο σπίτι. Θεωρεί αδιανόητο να υποστηρίζεται ότι ασελγούσε στο παιδί και υποστηρίζει ότι όταν οι γονείς του τον ενημέρωσαν ότι αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα των ιδιαίτερων μαθημάτων που παρέδιδε τον σταμάτησαν, χωρίς να αντιλαμβάνεται γιατί πλέον τον έχει στοχοποιήσει το παιδί.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ