Ελλαδα

Πανελλαδική απεργία: 10 συλλήψεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια στις πορείες

Φθορές σε καταστήματα και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε 10 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την 24ωρη απεργία.
Δέκα συλλήψεις είναι ο συνολικός απολογισμός των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά την πανελλαδική απεργία © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Σε 10 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την 24ωρη απεργία.

Δέκα συλλήψεις είναι ο συνολικός απολογισμός των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, αναφέρεται πως στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 11 προσαγωγές, εκ των οποίων δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη έγιναν 12 προσαγωγές, εκ των οποίων σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι οκτώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την πανελλαδική απεργία, μετά από κάλεσμα Πολιτικών Κομμάτων, Συνδικαλιστικών Φορέων και Ομοσπονδιών, Εργατικών Σωματείων και Συνδικάτων, καθώς και Οργανώσεων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές του Συντάγματος, της πλατείας Κλαυθμώνος, καθώς και επί των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή περίπου 16.000 διαδηλωτών.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια από ομάδες ατόμων που αποκόπηκαν από το πλήθος, οι οποίες προέβησαν στη ρίψη μολότοφ και αντικειμένων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.

Στη συνέχεια, από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε απαραίτητη χρήση των ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα να απωθήσουν τα άτομα και να διασκορπισθούν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 11 προσαγωγές, από τις οποίες οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκε αστυνομικός.

Στη συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν 12 προσαγωγές, από τις οποίες οι 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις».

Η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στην Αθήνα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, προς τη Βουλή από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είχε πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση των διαδηλωτών, ενώ έξω από τη Βουλή κατέληξαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ που έφτασαν από εκεί μέσω της Πανεπιστημίου.

Στην πορεία έδωσαν το «παρών» και οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, και ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ