Ελλαδα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
© EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

24ωρη απεργία: Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Κλείνουν οι δρόμοι

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα. Ήδη από τις 10.30 έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι πορείες συνδικάτων, συλλογικών φορέων και αριστερών οργανώσεων θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Λόγω των συγκεντρώσεων σταδιακά κλείνουν κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας. Αυτή την ώρα είναι κλειστές η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

24ωρη απεργία: Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, τα σωματεία των εργαζομένων σε Λεωφορεία και Μετρό (Γραμμές 2&3) που είχαν εξαγγείλει στάσεις εργασίας, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου αποφάσισαν πως θα συμμετάσχουν καθολικά με 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί και η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ καθώς δεν κατέστη δυνατό να εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης σήμερα.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα - προαστιακός σιδηρόδρομος) καθώς και οι οδηγοί ταξί.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο σημειώνεται πως ισχύουν οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων που ανακοίνωσε η AEGEAN και η Olympic Air.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ