Ελλαδα

Κακοκαιρία EVA: Shelf cloud πάνω από την Αθήνα - Πώς σχηματίστηκε το σύννεφο (βίντεο)

Πού υπάρχουν προβλήματα στην Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Shelf cloud πάνω από την Αθήνα, καθώς η κακοκαιρία EVA επηρεάζει την Αττική
Shelf cloud πάνω από την Αθήνα, καθώς η κακοκαιρία EVA επηρεάζει την Αττική © forecastweather.Greece/Facebook

Shelf cloud στην Αθήνα από την κακοκαιρία EVA - Το βίντεο από το φυσικό φαινόμενο στην Αττική

Η κακοκαιρία EVA στην Αττική έφερε καταιγίδες στο κέντρο της Αθήνας και σε αρκετά προάστια του Λεκανοπεδίου. Το Forecast Weather Greece ανακοίνωσε ότι ένα «shelf cloud» μπήκε στην Αττική το μεσημέρι της Κυριακής (6/11), δίνοντας ισχυρές καταιγίδες.

Ο ουρανός σκοτείνιασε και στη συνέχεια «άνοιξαν οι ουρανοί». Το συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο καταγράφεται στο βίντεο που ακολουθεί:

⚠️⚠️⚠️

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, November 6, 2022

Από την κακοκαιρία EVA δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα στην Αττική. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί κλήσεις για κοπές δέντρων. Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρήθηκαν στον Πειραιά, και συγκεκριμένα στην ακτή Μιαούλη, την ακτή Μπότσαρη, την ακτή Μουτσοπούλου και τη Γρηγορίου Λαμπράκη στο ρεύμα προς Καστέλα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την κακοκαιρία EVA, με τις περιοχές που βρίσκονται αντιμέτωπες με έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Shelf cloud: Τι είναι το σύννεφο που έφερε μαζί της η κακοκαιρία EVA

Tο shelf cloud είναι το σύννεφο που βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων.

Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα, όπως και συνέβη με την κακοκαιρία EVA στην Αθήνα.

⚠️Προσοχή ⚠️ Απίστευτο. Shelf Cloud μπαίνει στην Αθήνα τώρα . ⚠️Δείτε Live. Εικόνα http://www.forecastweather.gr/καμερεσ/αττικησ/υμηττός-αττικής-νότια.html

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, November 6, 2022

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σχηματίζεται «shelf cloud» στην Αθήνα -το σύννεφο που μοιάζει με UFO. Παρόμοιες εικόνες είχαν αντικρίσει οι κάτοικοι στην πρωτεύουσα τον Οκτώβριο του 2019.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ