Ελλαδα

Κακοκαιρία «Eva»: Ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία στις 18:00

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) σε εξέλιξη κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vroxi-mixanaki

Κακοκαιρία «Eva»: Έκτακτη ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και θα υπάρξει ενημέρωση για την κακοκαιρία στις 18:00 από τον γενικό γραμματέα, Βασίλη Παπαγεωργίου.
 
Ως γνωστόν σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία με την επωνυμία «EVA», που θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας το διήμερο. Τα επικίνδυνα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα, με μεγάλα ύψη βροχής, ισχυρές καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ήδη επηρεάζουν το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, και σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ΕΜΥ εξέδωσε επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου/Meteo μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων μήκους 900 χλμ βρίσκεται στα ανοικτά του Ιονίου, προσεγγίζοντας τα Ιόνια νησιά και τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας.

Σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη ήδη έχει ξεκινήσει να βρέχει ενώ έχει εκδοθεί απαγορευση απόπλου για τα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας, λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή.

Μήνυμα μέσω του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, στάλθηκε από νωρίς σε Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Νότιο Ιόνιο και Μεσσηνία καλώντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις. Το ίδιο μήνυμα έχει ήδη σταλεί στους κατοίκους του βόρειου Ιουνίου και της περιφέρειας Ηπείρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα προς το παρόν. Γίνεται λόγος για δύσκολο 48ωρο, τονίζουν ότι βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού καθώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα και εφιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες.

Κλειστά, λόγω της κακοκαιρίας, θα είναι αύριο Κυριακή 6/11 τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ την ίδια μέρα και ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα παραμείνει κλειστός για το κοινό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ