Ελλαδα

Μάκης Τσέλιος: «Με τον Βασίλη (Mπίλι Μπο) ήθελα να γεράσουμε μαζί»

«Πέθανε στα χέρια μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Μάκης Τσέλιος στην πιο συγκλονιστική συνέντευξή του: "Με τον Βασίλη ήθελα να γεράσουμε μαζί"
O Mακης Τσέλιος © ΝDP

Ο γνωστός σχεδιαστής Μάκης Τσέλιος για τη σχέση που είχε με τον Μπίλι Μπο (γνωστός και ως Βασίλης Κουρκουμέλης).

Ο Μάκης Τσέλιος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια ότι ήταν ζευγάρι με τον σχεδιαστή Billy Bo (γνωστός και ως Βασίλης Κουρκουμέλης) στην εκπομπή «Στούντιο 4» στην ΕΡΤ το απόγευμα της Τρίτης για μια εκ βαθέων εξομολόγηση στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Στο επίκεντρο της συγκλονιστικής κουβέντας του βρέθηκε ο Billy Bo.

«Μου άρεσε, ήταν ένα πολύ ωραίο παιδί. Ήταν τόσο ερωτεύσιμος, ερωτεύσιμος από τους πάντες, σε σταματούσε η ομορφιά τους. Υπήρξε έρωτας σημαντικός μαζί μου. Μείναμε μαζί, τον ερωτεύτηκα. Δεν το έχω ξαναπεί δημόσια αυτό, αλλά το ξέρει ο κόσμος. Δεν είχε προσωπική δύναμη γι’ αυτό ήταν γαντζωμένος από πάνω μου. 9 μήνες ταλαιπωρήθηκε με την ασθένειά του -άλλοι θα έφευγαν σε 15-20 μέρες αλλά έκανα ό,τι ήταν δυνατόν στον κόσμο ολόκληρο. Είχαμε μαζέψει μια περιουσία τότε, την έφαγα όλη. Ήταν μια δύσκολη αρρώστια τότε. Η απώλειά του με πονάει. Ήμουν στο Παρίσι και με πήρε ο Billy Bo και μου είπε «Μάκη, με πήρε ο γιατρός και μου είπε ότι χύθηκε το αίμα που είχα δώσει και να κάνω ξανά εξετάσεις». Εκείνη τη στιγμή χύθηκε το δικό μου αίμα… Νοσηλεύτηκε στο Παρίσι με το όνομα Τριανταφυλλόπουλος», αποκάλυψε ο γνωστός σχεδιαστής. 

«Μου έλεγε «Δεν θα γυρίσω Μάκη, εγώ θα φύγω και πρέπει να κοιτάξεις κι εσύ τη ζωή σου». Ήθελε να έρθει στην Αθήνα, να δει τη θάλασσα, να δει αυτά που πίστευε ότι δεν θα τα ξαναδεί. Νοικιάσαμε ένα σπίτι στο Καβούρι για να μην τον βλέπει κανείς. Του έκλεισα τα μάτια. Έφυγε στην αγκαλιά μου. Δεν ήθελε να είναι κανείς στο δωμάτιο. Μού είπε «Θέλω να φύγουν όλοι από εδώ μέσα, θέλω να φύγω ήσυχος, δεν θέλω να ακούω τίποτα. Ρίχνε μου μια ματιά μόνο εσύ». Τυφλός, 40 κιλά. Τι φοβερό πράγμα να δεις τον άνθρωπο που αγαπάς νεκρό. Εγώ από εκείνη την ημέρα δεν καταλαβαίνω μικρά πράγματα, ούτε που με νοιάζουν», εξομολογήθηκε ο Μάκης Τσέλιος.

Ο Billy Bo ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που έφυγε από τη νόσο του AIDS στην Ελλάδα. Γεννήθηκε το 1954 στα Καμίνια του Πειραιά, μέσα σε μία εργατική και πολύτεκνη οικογένεια. Όταν γνώρισε τον Μάκη Τσέλιο ήταν 16 χρονών, σπούδαζε και εργαζόταν ως χορευτής σε διάφορες μπουάτ της Πλάκας. Ξεκίνησαν από κοινού μία επιχείρηση εισαγωγής αρωμάτων από τη Γαλλία.

Ο Μάκης Τσέλιος σχολιάζοντας τη ζωή του Κουρκουμέλη είχε πει: «Ο Βασίλης είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, όπως άλλωστε όλοι οι άνθρωποι τότε. Οι δρόμοι στις γειτονιές ήταν από χώμα και φαντάσου ότι ακόμα περνούσε ο νερουλάς». Σε παλιότερες συνεντεύξεις του θυμάται ακόμα πόσο είχε ξαφνιαστεί με το παρουσιαστικό του στην πρώτη τους συνάντησή τους. «Ήταν σαν πριγκιπόπουλο», είχε πει.

Δύο χρόνια μετά τη γνωριμία τους άνοιξαν μια μπουτίκ υψηλής ραπτικής στο κέντρο της Αθήνας. Το κατάστημα ονομάστηκε Billy Bo, όνομα το οποίο στη συνέχεια ο Κουρκουμέλης «υιοθέτησε» και με το οποίο έγινε τελικά έγινε γνωστός σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ